Košarkaš Budućnosti je počeo "Imamo srce, karakter...", a onda se ubacio Džikić: Reci slobodno šta imamo!

Trener Podgoričana bio je veoma raspoložen posle velike pobede protiv Zvezde

Budućnost je posle neverovatne partije u Morači u derbiju ABA lige slavila protiv Crvene zvezde, a posle meča trener Podgoričana bio je posebno raspoložen i opušten.

- Naš rival je šampion ABA lige, koji s obzirom na sastav i novac koji je uložen, igra odlično u Evroligi. Imaju neke pobede na koje niko nije računao, a bili su u dobroj seriji pred ovaj meč. Mi imamo naporan januar, mnogo utakmica i putovanja. Ovo je pobeda važna zbog samopouzdanja - rekao je Džikić.

- Mi jesmo šutirali trojke 70 odsto, ali bilo je mečeva na kojima smo promašili otvorene šuteve. Pobedili smo, to je najvažnije, idemo dalje, putujemo sutra. Oni su mnogo dobar tim. Kad izađu Bjelica i Antić ne znaš koga da čuvaš, sjajni su u pik-en-rol igri, Ročesti šutira trojke 55 odsto cele sezone - istakao je trener Budućnosti.

Na pitanje kako je okrenuo meč u drugoj četvrtini, nakon 27 primljenih poena u prvoj, Džikić je kazao:

- Nije za javnost. Postupio sam pedagoški - zagonetan je bio trener Budućnosti, nakon koga je viđenje utakmice dao i Petar Popović.

- Velika pobeda za nas, pokazali smo da imamo karakter i srce - rekao je Popović, ali je Džikić "uskočio":

- Reci slobodno šta imamo - rekao je Džikić, a svima je na konferenciji bilo jasno na šta misli.

>>> Delije će navijati za Partizan u nemogućoj misiji 1. mesta! Kakav raspored do kraja imaju Zvezda, Budućnost i Cedevita?

(Telegraf.rs)