Vukovi grizu, Bjelica na terenu posle mesec dana

Srpski košarkaš postigao jedan poen u povratničkoj utakmici za Timbervulfse

Povreda stopala je konačno prošlost za Nemanju Bjelicu.

Srpski košarkaš odigrao je posle više od mesec dana (poslednji put bio na terenu 22. novembra protiv Orlanda) šest minuta za Minesotu u Los Anđelesu protiv Lejkersa, u pobedi gostiju 121:104.

Očekivano, Bjelicu trener Tom Tibodo nije forsirao, upisao je srpski krilni igrač tek jedan poen, ali je ipak najbitnije za njega u ovom trenutku da je ponovo fit i spreman za takmičarske izazove.

Povratak Bjelice poklopio se sa još jednom odličnom partijom Vukova koji su nastavili da "grizu" rivale, u "Stejplsu" su upisali četvrtu uzastopnu pobedu i učvrstili visoku četvrtu poziciju u gornjem delu tabele zapadne konferencije sa skorom 21:13.

Uprkos očajnom šutu za tri (1/7) Džimi Batler nije odustajao pa je meč završio sa 23 poena, koliko je za pobednike postigao još jedan letošnji dodatak Vulfsa, Taž Gibson.

Karl Entoni Tauns upisao je 21 poen, a prekaljeni Džamal Kraford "sa klupe" je doprineo sa 19 poena.

Na drugoj strani, senzacionalni "ruki" Kajl Kuzma je nastavio da oduševljava: ovoga puta ubacio je 31 poen uz šest trojki iz 11 šuteva.

Nije u redovima Lejkersa bilo hvaljenog Lonza Bola pa je Klarkson preuzeo odgovornost, ali i previše šuteva, čak 24, međutim samo osam ubačenih iz igre (0/3), za 17 poena na kraju.

Rendl je dodao 16.

U još jednom od derbija "Božićnog izdanja" NBA Oklahoma je na svom terenu savladala Hjuston 112:107.

Utakmicu je obeležio duel bivših saigrača Rasela Vestbruka i prvog poentera lige Džejmsa Hardena. As domaćih je upisao "dabla-dabl", 31 poen i 11 asistencija, ali je konačno dobio jaku podršku i Entonija (20) i Džordža (24), uz vrlo dobru rolu Adamsa (15).

Odličan je na drugoj strani bio Harden sa 29 poena, uz njega, sa izostankom Krisa Pola, Roketse su vukli Gordon i Ariza sa 20, te Kapela sa 19 poena.

REZULTATI

Njujork - Filadelfija 98:105

Golden Stejt - Klivlend 99:92

Boston - Vašington 103:111

Oklahoma - Hjuston 112:107

Los Anđeles Lejkers - Minesota 104:121

(Telegraf.rs)