Štimac: Osvajaće se zlato i bez mene

Centar srpske reprezentacije sa kojom je osvojio srebra na Mundobasketu, Olimpijskim igrama i Eurobasketu povukao se iz nacionalnog tima

Košarkaš Efesa Vladimir Štimac, koji se nedavno povukao iz nacionalnog tima, izjavio je da reprezentacija Srbije ima mnogo kvalitetnijih igrača, spremnih da ga naslede i nastave žetvu medalja.

- Moja odluka nije prevremena, ne brinem za ovu reprezentaciju. Ima boljih igrača od mene, ima dobrog selektora i spremna je za novo zlato. Uvek sam dao sve za reprezentaciju, ali smatram da nismo mnogo izgubili mojim odlaskom - izjavio je Štimac Tanjugu.

On je naveo razloge koji su ga naveli da donese odluku.

- Ključni okidač je bio što imam 30 godina, dvoje dece i naredno leto neće biti nekog velikog takmičenja, a uz to nisam hteo da uzimam nekom mlađem mesto u reprezentaciji - rekao je Štimac, kome je pre utakmice protiv Austrije uramljen dres reprezentacije sa brojem 100 uručio predsednika KS S Predraga Danilovića.

Centar Efesa pričao je i o letošnjem prelasku iz Bešiktaša u redove gradskog rivala i da je sve proteklo mirno, s obzirom na turski temperament.

- Efes nema mnogo navijača pa zbog toga moj prelazak iz jednog u drugi tim nije protekao u tenziji. Sa Bešiktašom i Fenerbahčeom je druga priča - rekao je Štimac.

(Telegraf.rs)