Realov užas u Baskiji: Najteži poraz Madriđana u istoriji Evrolige! Žalgirisu neviđena drama u Malagi - koš za pobedu u poslednjoj sekundi produžetka!

Čak 64 poena primili su igrači Pabla Lasa samo u prvih 20 minuta, na kraju okruglo 30 razlike za domaći tim

Ko bi rekao, nakon neobećavajućeg starta sezone za Baskoniju (porazi u nizu, smena trenera) da će u sedmom kolu pisati sledeće: Baskonija - Real Madrid 105:75!

Najteži poraz  Madriđana u istoriji Evrolige!

>>> Veče "američkih haubica" u Evroligi, Štimac ponovo dominirao!

Najblaže rečeno, "Kraljevski klub" je brutalizovan u Baskiji, prvu deonicu je izgubio 36:17, na poluvremenu je zabeležen drugi najveći broj poena jedne ekipe u elitnom takmičenju (64) i sve je to nagoveštavalo košmarno veče za ekipu Pabla Lasa u "Fernando Buesa Areni".

Nije gostima pomogao ni vunderkind Luka Dončić (18 p), ni pridošlica, gorostas Tavares (220 cm) koji je na debiju upisao 10 poena i 7 skokova...

Sve je bilo uzalud posle očajne prve deonice i ništa boljeg nastavka koji je odveo Real u jedan od najtežih poraza u istoriji kluba u Evropi.

Nekolicina igrača domaćeg iskreirala je pobedu koja će se dugo pamtiti: Buboa je ubacio 15 poena, Uertas 13 uz 6 asistencija, Grejndžer 12 i 5 asistencija, Džening 11, Tima 10...

Realu je ovo bio treći poraz, a Baskoniji, koja se polako diže, druga pobeda.

Daleko uzbudljivije bilo je u Malagi, gde je sjajni Žalgiris upisao treću pobedu u gostima, i to posle drame i "ludog" finiša produžetka - 85:83!

Junak utakmice bio je Edgaras Ulanovas koji je, na asistenciju Vasilija Micića iz auta, postigao poene za pobedu sekund pre kraja.

Prethodno, Mekalum je posle slaloma kroz odbranu gostiju poentirao za egal 1.9 sekunde pre kraja i delovalo je, uveo meč u novi produžetak, ali je mirna ruka Ulanovasa "ubila u pojam" Andalužane.

Pogledajte!

Evroliga, 7. kolo

Makabi - Anadolu Efes 72:92

Panatinaikos - Himki 93:65

Baskonija - Real Madrid 105:75

Unikaha - Žalgiris 83:85 posle produžetka

Sreda

Fenerbahče - Olimpijakos 18:45

Crvena zvezda - CSKA 19:00

Bamberg - Barselona 20:00

Valensija - Armani 20:45

(Telegraf.rs)