Pogledajte fenomenalnu reakciju Bogdanovića kad su ga Amerikanci pitali o srpskim zastavama u hali Sakramenta (VIDEO)

Bogdan je posebno nahvalio navijače svog kluba, a takođe je novinarima objasnio i da su Kingsi jedan od najomiljenijih timova

Bogdan Bogdanović već počinje da oduševljava publiku u Sakramentu, a na prve dve utakmice u NBA ligi pokazao je samo deo raskošnog talenta koji poseduje. Postigao je 12 poena protiv Lejkerasa i 10 protiv Nju Orleansa, gde se posebno istakao jednim odličnim prodorom, pre kojeg je ''izlomio kolena'' protivničkog igrača.

>>> Bogdan se skinuo i uleteo u kriogenu komoru: Da li je ovo tajna njegovih dobrih igara na startu NBA karijere? (FOTO)

Nisam pogodio mnogo šuteva, svega jedan ili dva. Opet smo izgubili, nije dobar osećaj kada se izgubi. Moramo da napravimo iskorak i naučimo da igramo bolje u drugom delu. Da se više ne mučimo - bili su prvi utisci Bogdanovića posle meča, a novinari su konstatovali i da su dopustili mnogo lakih poena protivniku.

- Da, moramo to da promenimo. Postigli su mnogo lakih poena. To je stvar iskustva i nadam se da ćemo učiti iz utakmice u utakmicu.

Voliš često da podeliš dodavanje saigračima, to si često radio u Partizanu, Srbiji i Fenerbahčeu?

- Čim vidim slobodnog igrača volim da podelim dodavanje, to je moj stil i svi to znaju - ističe srpski bek.

Kako ti se čini NBA dosad?

- Očekivao sam da će biti fizički napornije i brže. Ali, ništa posebno što se tiče košarke. Ona je svuda ista.

Bogdana su pitali i kako su ispustili 19 poena prednosti protiv Nju Orleansa.

- To je NBA. Ovde imate često slučajeve da neko vodi i 30 poena razlike i onda izgubi utakmicu. Čak kada dva velika tima igraju jedan protiv drugog. To se dešava, to je NBA. To je kvalitet timova, igrača. Zato mi moramo da učimo da budemo bolji.

Šta misliš o navijačima Sakramenta?

- Bili su odlični. Svi kažu da su NBA navijači drugačiji, ali vidi se da oni poznaju košarku i znaju da reaguju na svaku odluku. Da zvižde, viču, podignu temperaturu. Oni su naš šesti igrač

Hemija u timu je dobra, ali izgleda da najbolju komunikaciju imaš sa De'Aronom Foksom?

- On je odličan igrač, veoma je talentovan. Ruki je i ima još dosta da uči i znam da će biti odličan igrač. Trudim se da mu udelim savet koliko god mogu, pričam mu o tome šta sam radio u Evropi. Znam da je teško učiti iz tuđih grešaka. Prirodno je da praviš i sam greške, tako brže i lakše učiš. Ali, on je pametan momak i uspeva da uči iz mojih grešaka - rekao je Bogdan.

Vidi se da ovaj tim želi da bude konkurentan svakom protivniku...

- Trudimo se da ubrzamo igru, da pogađamo dobro i u kontinuitetu. To je važno. Ovo je mlad tim, meni je takođe prva sezona. Mogu da zamislim kako je mladim igračima.

Kakav je osećaj videti svoje ljude na tribinama, sa srpskim zastavama?

- Ooo, to je fantastično. Ne znam da li znate, ali u Srbiji je Sakramento jedan od omiljenih klubova. Naravno, zbog Peđe, Vlada, zbog njih dvojice najviše, a onda i zbog tima tog vremena. Voleli smo Majka Bibija i Krisa Vebera, Hida Turkoglua. Voleli smo ceo tim. Prelepa vremena - rekao je Bogdan.

Novinari su napomenuli da su od nekoliko ljudi dobili informacije iz vremena dok je Bogdan igrao u Evropi, koji kažu da je uvek čvrst u duelima, da voli da postigneš koš više i da se bori...

- Ko vam je to rekao - upitao je Bogdan, da bi usledio odgovor da su to skauti.

- Trudim se da budem čvrst svakog dana, da napredujem i budem dobar na terenu. Volim košarku i zato se toliko trudim - zaključio je Bogdan Bogdanović.

Pogledajte ceo intervju, a reakciju kada ga novinari pitaju o srpskim zastavama na tribinama pogledajte na 4.15:

(Telegraf.rs)