Rutina, drama i nova pobeda košarkaša: Lučić "sredio" Poljake

Tim Aleksandra Đorđevića pobedio u prvoj utakmici na turniru u Hamburgu

Foto: A. Nalbantjan

Tri utakmice - tri pobede.

Košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je po planu i prema očekivanjima u pripremi za Evropsko prvenstvo.

Druga je lokacija, ali je ishod isti - trijumf.

U uvodnoj utakmici na turniru u Hamburgu Đorđevićevi izabranici bili su ozbiljni, agresivni, odgovorni i poenterski raspoloženi - sve do tri minuta pre kraja, kada je došlo do nepotrebne nervoze i serije Poljaka 14:0, pa je pobeda sačuvana uz neočekivane probleme po naš tim  -  85:78.

Najefikasniji u redovima našeg tima bio je Vladimir Lučić sa 22 poena.

Srbiju u Nemačkoj luci tokom vikenda očekuju i dueli protiv Rusije i selekcije domaćina.

Naša reprezentacija pobedu je obezbedila u poslednjem minutu poenima Štimca sa penala, za 81:78, potom i polaganjem Bogdanovića u kontri nakon odbranjenog napada Poljaka, čime su definitivno otklonjene dileme u pogledu ishoda meča.

Pomenutom mini-serijom Srbija je prekinula "prazan hod" i nalet protivnika od 14:0 posle kojeg se "zakuvala" situacija.

Iza Lučića, košgeterski su se poređali Marjanović sa 12 poena, Kuzmić sa 10, Bogdanović sa 8, Štimac sa 7...

Srpski košarkaši (lišeni pomoći Teodosića i Nedovića) zavladali su situacijom na parketu praktično od trenutka kada su serijom 10:0 "poništili" startni rafal Poljaka od pet vezanih trojki i vođstvo 15:9. Bilo je od tog momenta mnogo lepršavosti i kombinatorike u igri našeg tima, odbrana je bila na visokom nivou, pa je vođstvo lako održavano i uvećavano sa protokom vremena.

Prd kraj meča imala je Srbija i maksimalnih "+15", ali je tada došlo do velikog pada u igri i nervoze na obe strane što je rezultiralo već pomenutom serijom Poljaka koje je u tim trenucima predvodio šuterski veoma raspoloženi Amerikanac Sloter (11 poena, sve u nastavku).

Poljaci su se očas posla primakli na 79:78 i sa rasućim samopouzdanjem ušli u poslednji minut. Odgovor Srbije stigao je u vidu akcije Bogdanović-Štimac, faula nad našim centrom i iskorišćenih penala. Naredni napad Poljaka smo ukočili, usledila je kontra iz koje je Bogdanović poentirao i postavio stvari na svoje mesto.

(Telegraf.rs)

Teme