Debitant Lazić: I da jesam umoran, zbog reprezentacije o tome ne bih ni razmišljao (VIDEO)

I kapiten Crvene zvezde smatra da će Srbija moći do medalje na Eurobasketu

Novajlija među reprezentativcima Srbije je i novi kapiten Crvene zvezde, Branko Lazić.

S obzirom na njegove prikazane partije prošle sezone, odluka selektora Aleksandra Đorđevića da ga stavi na širi spisak za Eurobasket vrlo je logična.

- Dosta je naporno, i radno, ali normalno je za prve dane priprema. Biće lakše sa psihološke strane kad krenu utakmice, tako da biće sve kako treba kako vreme bude prolazilo - rekao je Lazić, kom je trebalo da se privikne na Saletov rad.

- Sam njegov sistem rada je drugačiji u odnosu na prethodne trenere sa kojima sam radio, i stvarno, bio mi je potreban period da se adaptiram. Kako sam duže ovde, sve je lakše - rekao je košarkaš.

Posle naporne sezone imao je oko mesec dana za odmor, ali i da oseća umor, zbog reprezentacije se sve izdrži.

- Imao sam dosta vremena, možda mesec dana da se odmorim, i pripremim za okupljanje. Mislim da sam uspeo i jedno i drugo, i iskreno: i da jesam umoran, reprezentacija je nešto što je na mnogo višem nivou i ne dozvoljava ti da razmišljaš o umoru u tom trenutku - dodao je kapiten crveno-belih.

Tvrdi da nema internih šala i drugačijeg tretmana za njega pošto je debitant u reprezentaciji, a ne priča se ni o klupskim bojama.

- Svi se trude da mi pomognu što više i da se uklopim što više u sistem, i nema internih šala. Držimo se kao reprezentacija Srbije, sad klubovi nisu glavna tema - rekao je Lazić, i prokomentarisao dešavanja u Zvezdi.

- Otišlo je stvarno dosta igrača i trener, treba sad sve to sklopiti. Na neki način krećemo ispočetka, cela sezona će zavisiti kakvu ćemo ekipu imati na raspolaganju, shodno tome će i biti ambicije za sledeću godinu.

Košarkaši Srbije igraće u grupi D na Eurobasketu sa Turskom, Rusijom, Letonijom, Velikom Britanijom i Belgijom,

- Biće sigurno dosta teško, sve te ekipe imaju stvarno sjajne pojedince, i boriće se za što bolji plasman. Ali mi smo pokazali da možemo da se nosimo sa tim i mislim da ćemo moći do medalje - zaključio je Branko Lazić.

(Telegraf.rs)