Alimpijević okupio ekipu i stručni štab: Rvački šampion kondicioni trener! (VIDEO)

Velike su ambicije, iako je mnogo igrača promenjeno, ali ciljevi ostaju isti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević okupio je ekipu posle preuzimanja funkcije od Dejana Radonjića, a na početku je sa velikom dozom optimizma najavio novi ciklus.

- Zvezda ništa ne kreće ispočetka, već je ovo novi ciklus sa mladim momCima kojima je potrebno vreme, nije realno da igra bude na očekivanom nivou od starta. Treba nam razumevanje, ja ne sumnjam da će sve biti dobro, pa i u Evroligi - kaže Alimpijević.

Posle duge dominacije crveno-belih, Alimpijević će imati ozbiljan zadatak jer je do sada vodio Spartak iz Subotice i FMP.

- Pritisak je u Crvenoj zvezdi najveći mogući, ali smo svi spremni za to. Pritisak postoji prema ljudima koji su mi dali šansu i prema igračima koji su ovde, očekivanja se znaju. Najteže je povećati bazu srpskih igrača i to smo dobro uradili, jer smo malo vremena imali.

Čeka se dolazak Džejmsa Feldina iz Panatinaikosa, a Alimpijević ima i kompletirani stručni štab.

Čine ga Milenko Topić, Slobodan Ljubotina, Aleksandar Zarić, Saša Kosović i kondicioni trener Aleksandar Jovančević, koji se nekada bavio rvanjem grčko-rimskim stilom.

Bio je višestruki prvak države i reprezentativac, osvajač dve evropske bronze i učesnik Olimpijskih igara 1996. u Atlanti.

Poslom kondicionog trenera bavi se još od 2000. godine i tokom perioda do dolaska među crveno-bele, stekao je bogato i različito iskustvo radeći u Vaterpolo klubu Vojvodina, Rukometnom klubu Vojvodina, KK Vojvodina, KK Spartak iz Subotice i KK FMP.

Od njega se očekuje da adekvatno zameni Dragana Gačevića, koji je vrhunski pripremio ekipu u prošloj sezoni za paklen evroligaški ritam. Povrede su svedene na minimum, ekipa je bila među fizički najspremnijima na Starom kontinentu.

(Telegraf.rs)