Košarkaši Srbije bez Bogdana otputovali na Kopaonik

Bogdan će ići na terapije, oprezan će biti još Dragan Milosavljević

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u nedelju ujutru na Kopaonik, gde nastavlja pripreme za Evropski šampionat koji se održava od 31. avgusta do 17. septembra.

Posle obavljenih medicinskih testiranja i nekoliko dana uvodnih treninga u dvorani „Pionir“, naši najbolji košarkaši boraviće na Kopaoniku do 6. avgusta.

Prvi kontrolni meč izabranici selektora Aleksandra Đorđevića odigraće 2. avgusta, kada će se u Kraljevu sastati sa „B“ selekcijom Srbije.

Krenuli smo sa laganim uvodom u ova tri dana u Beogradu i od sutra u stvari počinju prave pripreme. Iz atmosfere odmora ulazimo u radnu atmosferu. Na Kopaoniku ćemo provesti dve nedelje koje smo detaljno isplanirali da bi sproveli naš zacrtani program. Odigraćemo utakmicu sa univerzitetskom selekcijom, po povratku u Beograd očekuje nas „Trofej Beograda“, zatim idemo na turnire u Hamburg i Atinu, da bi nekoliko poslednjih dana pred Šampionat trenirali u Beogradu.

- Ulazimo postepeno u ritam treninga, bez prevelikog fizičkog napora, da bi se postepeno uveli u pun trenažni proces. Vidi se ozbiljnost na treninzima, što je jako pozitivno. Momci znaju šta nas čeka, već dugo smo zajedno i znamo naše ciljeve – rekao je pred put Aleksandar Đorđević.

Selektor ističe da je cilj naše selekcije na Šampionatu vezan za osvajanje medalje.

Ambicije su uvek visoke, ciljevi su vezani za osvajanje medalja, a najveći cilj je uvek zlato. Što se tiče naše grupe, svakako je Turska jedan od favorita. Oni uvek osvajaju medalje kada su domaćini prvenstva, siguran sam da će i ovog puta biti među pretendentima za odličja. Takođe, imaju pozitivan košarkaški ambijent koji se stvorio u Istanbulu. Druge ekipe iz grupe, respektujemo, ali nikoga se ne bojimo. Mislim da rivali iz grupe moraju da vode više računa o nama, a mi pristupamo svakom protivniku sa respektom i ozbiljnošću.

Male mere predostrožnosti preduzete su zbog povrede Bogdana Bogdanovića.

Zdravstveni bilten je dosta dobar i nema nekih novih povreda. Bogdanović ima produžetak terapije zbog povrede koju je vukao cele sezone, pa zbog toga ne kreće danas sa ekipom, već će ostati još par dana u Beogradu da bi završio terapiju i radio po posebnom programu. Dragan Milosavljević posle teške povrede koju je imao, polako vraća fizičku snagu po čemu je prepoznatljiv. Pripremni period će mu za to mnogo značiti – zaključio je Đorđević.

(Telegraf.rs)