Ako ti nije čast da igraš za Srbiju, onda gledaj lični interes - postaćeš bolji igrač u reprezentaciji: Mudri saveti Danilovića (VIDEO)

Nema oprosta za otkaze osim ako nisu povrede razlog

Predsednik KSS Predrag Danilović revoltiran je zbog velikog broja otkaza nastupa za univerzitetsku selekciju Srbije.

Teodosić o otkazima u reprezentaciji: Katastrofalno i neshvatljivo mi je da neće da igraju! (VIDEO)

Čak 26 momaka odbilo je priliku da brani boje Srbije u Kineskom Tajpehu, što je novi udarac za srpsku košarku posle odluke Nikole Jokića da ne nastupi na Eurobasketu.

>>> Đorđević okupio "orlove", da li je Simonović novi zamenik kapitenu Teodosiću? (VIDEO)

- Problem otkazivanja postoji odavno i meni nije jasan. Raznorazna su opravdanja, na stranu kad su povrede i kad neko ne može da se odazove. Univerzitetska selekcija je zamišljena kao predselekcija za A tim. Ne mogu da shvatim da ti igrači koji su na pragu da budu afirmisani ne mogu da shvate da će biti još bolji igrači i još više arfirmisani - rekao je Danilović.

- Postoje glupa opravdanja, to je opšti problem, par klubova prednjači o tome. Ne samo sada, ali poslednjih nekoliko godina to je veliki problem. Pitamo se onda zašto nam igrači nestaju. Moje razmišljanje je o tome isto kao kada sam igrao.

- To treba da bude čast, a čak i ako ne gleda na to samo kao na čast već interes, treba da dođe da bi izašao kao bolji igrač iz reprezentacije - poručio je predsednik KSS

Pogledajte izjavu predsednika KSS na 3,45 minuta snimka.

(Telegraf.rs)