Gober objasnio zašto je "pokidao" protiv Amera i kako je motivisao saigrače pred Drim tim (VIDEO)

Sanjao je pobedu nad Amerikancima dugo godina

Foto: FIBA.com

Francuzi su pobedili Amerikance 89:79 u četvrtfinalu Mundobasketa i prošli u borbu za medalje sa Argetinom koja je savladala Srbiju.

Dva dana kasnije, Orlovi su takođe savladali Drim tim u doigravanju od petog do osmog mesta, a Gober ističe da mu je ovo četvrtfinale jedna od najdražih pobeda u karijeri.

- Ova pobeda ne znači mnogo ako ne osvojimo zlato, ali će svejedno ovo otići u tefter kao jedna od najvećih pobeda u mojoj karijeri, ali i u istoriji francuske košarke. Sad moramo da se spremimo za Argentinu, što će takođe biti veliki izazov za nas - rekao je 27-godišnji Gober pred polufinale.

On je Amerikancima ubacio 21 poen uz 16 skokova, dve asistencije i tri blokade. Jedna od tih blokada je bila prelomna za rezultat pri kraju meča, a "Ajfelov toranj" opisuje kako je motivisao svoje igrače za taj meč.

- Sanjao sam dugo o ovome, kad sam bio klinac od 20, 21 godine, gledaqo sam te utakmice i mislio da će doći vreme i jedna veoma kratka prilika kada ćemo moći da pobedimo SAD. Pred utakmicu sam zbog toga mislio samo o tome. Mislio sam da možda ovakvu priliku više nikada nećemo dobiti i onda sam rekao saigračima, posebno Evanu (Furnijeu): znamo koliko će nam ovo značiti i šta ostavljamo u amanet - objasnio je centar Jute Džez.

Gober i ekipa sada ulaze u borbu za medalje i igraju u subotu od 14 časova.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Sale posle pobede: Želja i sportska dužnost je bila da reagujemo ovako

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)