Vasa je veličina, kroz šta je sve prošao! Saletu zadrhtao glas dok je pričao o Miciću (VIDEO)

Selektor poručio da je plejmejker Orlova pokazao neverovatnu hrabrost

Foto: Telegraf

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je novinarima u Donguanu da je razgovarao sa Vasilijem Micićem, koji je doneo odluku da igra četvrtfinalni duel protiv Argentine, iako je u toku dana saznao da mu je preminula majka.

Ovo je bio još jedan pokazatelj veličine i hrabrosti Vasilija Micića i Srbija to nikada ne sme da mu zaboravi. Sam Micić je za saznanjem da mu je majka teško bolesna došao u Kinu, ali nije želeo da o tome bilo ko išta zna, niti da mu to bude neki alibi u slučaju lošijih partija.

A moglo je da se primeti da u nekoliko navrata nema potpuni fokus na teren, a sada je jasno i zbog čega je to bilo tako. Sada je uprkos najtežešoj situaciju u svom životu, doneo je najtežu odluku - ostaje u Kini da se bori za Srbiju!

Selektor Aleksandar Đorđević emotivnim rečima pričao je o Miciću.

Vasilije Micić i Aleksandar Đorđević; Foto: Marko Jovanović

- Moje saučešće i ovako javno Vasi Miciću i njegovoj porodici, mi smo već pričali. Nije mu lako. Nije mu lako bilo sve ovo vreme, od početka priprema, sada prvi put o tome pričamo. On je momak koji je prolazio kroz jedan težak period i svaka mu čast za način na koji je odigrao pripreme i odlučio da sutra bude s nama i da odigra meč.

- Nije lako nikome, njemu je sigurno najteže, svi su uz njega, svi pokušavamo, a pogotovo njegovi saigrači, da mu daju podršku... Jednostavno stvar koja se desila... ne znam šta drugo da kažem, nije lako, njemu je jako teško - ostao je bez reči i sam selektor, koji je na kraju emotivno poručio da je Micić ovim postupkom pokazao neverovatnu hrabrost i veličinu.

- Ali Vasa je pokazao jednu veličinu i hrabrost i svaka mu čast. Izuzetno mu je teško, ali ostaje uz nas - poručio je Đorđević.

Pogledajte video izjave Saše Đorđevića o Miciću snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Foto: Telegraf

(Izveštač Telegrafa iz Donguana, Dragutin Stojmenović)