Mučili smo se, možemo i bolje od ovoga: Simonović kaže da su Orlovi potvrdili kvalitet (VIDEO)

Treća pobeda protiv Italijana u deset dana, to je najbitnije, kaže Marko

Krilo košarkaške reprezentacije Srbije Marko Simonović opisao je meč sa Italijom u trećem kolu grupe D na Mundobasketu u Kini kao - mučenje.

Srbija je slavila u poslednjem meču pre selidbe u Vuhan sa 92:77 i tako sa prvog mesta ide u novu grupu gde će igrati sa Portorikom (petak 10.30h) i Španijom (nedelja 14.30h).

Naš tim je tokom većeg dela meča vodio do desetak poena, Italijani su početkom treće deonice prišli na jedan posed trojkama Danila Galinarija (55:53), ali su onda šutevi stali, pa se Srbija odvojila do 20+ poena prednosti.

- Jako teška i dosta smo se mučili jer jednostavno ovo nam je treća utakmica protiv njih i pritisak na nama, ne na njima, ali smo pokazali karakter i kvalitet. Mi smo ušli kao favoriti i u pojedinim momentima smo dolazili do naše igre što nam je i pravilo prednost, ali mislim i da možemo i da ćemo sigurno igrati bolje, jer kažem, bilo je mučenje, prva prava utakmica, treća protiv njih - rekao je Simonović.

Marko Belineli i Danilo Galinari su tokom većeg dela utakmice vukli svoj tim nerezonskim i teškim šutevima iz trka i skoka u stranu, sa jedne noge... Galinari je na kraju imao 26 poena, a Belineli 15.

- Ozbiljni igrači, ozbiljan i kvalitet. Igrali smo sjajnu odbranu na početku, ali su oni ubacili jako teške šuteve na početku. Kasnije su ti šutevi stali, malo su promašili i mi smo se odvojili. Kontrolisali smo sve vreme, ali kažem, bilo je mučenje. Odigrali smo dobru utakmicu i najbitnije je da smo pobedili treću utakmicu u deset dana - naglasio je Simon.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

VIDEO - Jović o "het-triku" protiv Azura i opasnim Špancima u drugoj fazi

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)