Telegraf analiza iz Kine: Gde je prednost Srbije i šta je ključno za pobedu protiv Italije? (VIDEO)

Dobra timska igra, kao i jači reket bi trebalo da prebace tas na vagu Orlova u derbiju 3. kola grupe D

Foto: fiba.basketball/Pixabay

Košarkaši Srbije imaju prvu ozbiljnu poroveru na Mundobasketu u Kini. Rival je selekcija Italije koju smo već dva puta pobedili tokom priprema, ali sada je ovo mnogo važniji meč.

On odlučuje o plasmanu u grupi i broju bodova koje prenosimo u sledeću fazu.

I mi i Italijani imamo po četiri boda posle dve pobede, a samo će jedna ekipa ući u osminu finala sa šest bodova i imati šansu da u duelu sa Španijom obezbedi prvo mesto u grupi J.

Posle dve lake pobede i jedne i druge ekipe, ovo je prava prilika da se uverimo u snagu našeg tima i procenimo dalje učinke na Mundobasketu.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

ŠTA ĆE PRESUDITI: BOLJA TIMSKA IGRA I JAČI REKET SRBIJE

Stefan Jović je jedan od glavnih aduta u razigravanju tima Aleksandra Đorđevića; Foto: Marko Jovanović

Naša ekipa je pokazala izuzetan šuterski potencijal na dva meča sa procentom ubačenih za dva poena 76,6% i 59,5 % za tri poena. U redu, neko će reći, salbi su rivali, ali bez obzira na to treba pogoditi i kad si sam.

Italijani su takođe bili raspucani, madam manje nego mi 62,5% za dva poena je uspešnost šuta, a za tri poena 44,3% što je u domenu normalnog.

Ono gde je naša snaga u odnosu na njih je timska igra imamo 34 asistencije na dva meča, a Italijani 23. Saradnja naših visokih igrača je na veoma visokom nivou i ta prednost u visini mora da se iskoristi.

Azuri nemaju dominantnu peticu i jedina šansa je da šutem spolja, ili preko Đentilea, koji može da igra leđima ka košu, napadaju naše bekove.

NAŠI IGRAČI ĆE MENJATI POZICIJE, A ĐORĐEVIĆ KOMBINOVATI PETORKE

Nikola Jokić će biti nerešiva enigma; Foto: Marko Jovanović

Selektor Đorđević je na prva dva meča iskoristio priliku da isproba različite petorke na terenu, pa smo tako videli i Raduljicu sa Jokićem u kombo varijanti, gde se u zavisnosti od napada menjaju na poziciji pet i četiri.

Takođe, očekuje se da Raduljica češće odigra na krilnom centru, a to se vidi i na trenizima gde je često na kraju uzimao šuteve spolja i za tri poena.

Kod Italijana najveća opasnost preti od trojke Belineli, Galinari, Heket, spolja, a pod košem Datome i eventualno Đentile, koji je bek, ali može da odigra leđima.

Pobednik ovog duela će biti prvi u grupi i imaće priliku da u duelu sa Španijom u sledećoj fazi obezbedi prvo mesto u novoformiranoj grupi J, a samim tim da izbegne eventualni susret sa Amerikancima pre finala.

Borba za prvo mesto u Grupi D. Srbija je izraziti favorit sa kotom 1,15 na keca. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Italija – Srbija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Foto: Telegraf

(Izveštač Telegrafa iz Kine, Dragutin Stojmenović)