I Srbin je zvezda trilera SAD - Turska: Naš sudija je obavio vrhunski posao u najluđem meču! (VIDEO)

Glišić je imao težak zadatak, ali je sve prevazišao vrhunski

Foto: Fiba.basketball

Košarkaši Turske i SAD odigrali su možda i najzanimljiviji dosadašnji meč Mundobasketa (opasna konkurencija Brazil - Grčka), a pravdu na tom duelu delio je naš arbitar Aleksandar Glišić.

On je predvodio sudijsku trojku, podrška su mu bili Filipinac Ferdinand Paskval i Poljak Vojčeh Liška, a čini se da je naš arbitar ostavio prilično dobar i jak utisak, jer se posle meča najmanje pričalo upravo o arbitrima!

Kada je tako, zna se da su obavili dobar posao, ne može se ni na prste jedne ruke nabrojati da li je uopšte bilo situacija u kojima su se Amerikanci ili Turci bunili na odluke, nije bilo ni preterane potrebe da se pribegava pregledanjima snimaka, pa je meč u Šangaju vođen za najvišu ocenu.

Foto: MN Press

Sve to naročito je značajno za našeg sudiju jer je delio pravdu u prilično napetom meču, punom preokreta u završnici i na kraju smo gledali pravi pravcati triler, u kom su Turci sami sebi presudili, promašivši četiri vezana slobodna bacanja.

Zanimljivo je da je Glišić sudio i Turska - Japan, na tom meču bilo je 86:67 za Turke, ali je umesto Liške u ekipi bio Andris Aunkrogers iz Letonije.

Glišić iza sebe ima već zavidno međunarodno iskustvo koje je još jednom nadogradio, potvrdivši da zaslužuje poverenje. Sudio je i na poslednjem Eurobasketu, u pet grupnih utakmica i u četvrtfinalu

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

VIDEO - Birčević podsetio na foru Savićevića protiv Hrvata u Zagrebu: Prema tome....

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)