Trener Crne Gore napravio haos zbog krađe u Kini: Mala smo zemlja, ali morate nas poštovati (VIDEO)

Zvezdan Mitrović besan zbog poraza od Novog Zelanda, okrivio sudije da su ukrale pobedu njegovom timu

Printskrin: Youtube/FIBA

Selektor Crne Gore Zvezdan Mitrović nije se ustezao da kaže ono što misli nakon poraza od Novog Zelanda od 93:83 u drugom kolu grupe F Mundobasketa.

On je isključen neposredno pred poluvreme, kada je zaradio drugu tehničku grešku.

Posle meča bio je oštar u kritici sudija na konferenciji za medije.

- Teško je komentarisati košarku danas. Gledao sam na TV-u drugo poluvreme i video sa strane sve što se dešavalo - katastrofa. Mi smo izgubili utakmicu, mi snosimo posledice, ali nadam se da će neko snositi posledice i za ovakvo suđenje - rekao je Mitrović, koji smatra da Crna Gora zaslužuje više poštovanja, iako je mala zemlja.

- Momci se osećaju kao da im je neko ukrao pobedu, a ne da su izgubili. Mi smo mala zemlja, prvi smo put ovde, ali zaslužujemo poštovanje, makar malo poštovanja. Gledao sam mirno drugo poluvreme - dobili smo četiri tehničke greške, imali smo nesportske faulove - rekao je Mitrović, koji je pozvao novinare u hotel da pogledaju 15-16 situacija koje je izdvojio.

- Ako hoćete možete sa mnom u hotel da vidite 15-16 situacija na snimcima. Bila je dobra utakmica, prava utakmica, ali tri momka su je uništila. Sudije nisu znale šta da rade, gledaju snimke, ne znaju o čemu se radi. Čestitao sam mom kolegi na pobedi, Novi Zeland je igrao sjajno, ali trojica sudija su sve upropastila - zaključio je Mitrović.

Pogledajte video:

Crna Gora je sada u jako teškoj situaciji jer iz prva dva kola imaju dva poraza, a u poslednjem kolu grupe igraju protiv Brazila. Eventualnom prolasku dalje mogu da se nadaju samo u slučaju pobede nad Brazilom u poslednjem kolu, ali i da Novi Zeland doživi ubedljiv poraz od Grčke, kao i da Brazil ubedljivo izgubi od Grčke.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)