Željkov đak eksplodirao u Kini: Al Dvairi alijas Duverioglu brojao do 34, ali uzalud...

MVP partija centra Fenerbahčea nedovoljna da se "prelome" Dominikanci

Foto: fiba.com

Reprezentacije Dominikanske Republike i Jordana odigrale su neverovatno uzbudljivu utakmicu u okviru 1. kola Grupe G na Mundobasketu, a pobedu su odneli Dominikanci u napetom finišu - 80:76!

Dominirao je centar Jordanaca Ahmad Al Dvairi, u košarkaškom svetu daleko poznatiji kao Ahmet Duverioglu, sa 34 poena, uz impozantne procente šuta - 14/18 za dva poena, 6/9 za jedan (indeks 37).

Pratio ga je Amerikanac sa jordanskim pasošem Dar Taker sa 24 poena (trojke 1/8), ali i to se pokazalo kao nedovoljno protiv Dominikanaca, koji su vodili gotovo čitavu utakmicu, ali su posustali u finišu.

U neizvesnoj završnici, u igri "poen za poen" kada je prednost klackala sa jedne na drugu stranu, Viktor Liz i Luis Montero su poslednjih 20 sekundi, nakon promašaja trojki rivala, sa penala doneli prevagu i trijumf svom timu.

Viktor Liz sa 15 poena i Eloj Vargas sa 12 bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi koja će u narednom kolu odmeriti snage sa Nemačkom, dok će Jordanci na megdan prvom favoritu grupe Francuskoj.

(Telegraf.rs)