Nisam očekivao ovu razliku, previše je: Jović rekao šta misli o Angoli i što Sale kritikuje (VIDEO)

Jović je imao pet poena, četiri skoka i devet asistencija

Foto: Printscreen Telegraf

Plejmejker reprezentacije Srbije Stefan Jović začuđen je što je Srbija u prvom meču grupe D Svetskog prvenstva u Kini pobedila Angolu sa čak 46 poena razlike (105:59).

Svi su pred ovaj meč bili svesni da je Srbija, kao jedan od favorita za medalju, favorit i protiv Angole, ali je do druge četvrtine ona delovala kao solidan takmac.

- Iskreno ne (nisam očekivao toliku razliju), iskreno ne. To je prvi utisak, rezultat i četrdesetak razlike je za nas malo previše, ali nas raduje način na koji smo igrali i prvenstveno napad. Preko sto poena dati bilo kome je zadovoljavajuće. Dobra partija i u odbrani i što može da raduje i najbitnija stvar je pobeda na samom startu - rekao je Jović posle meča.

Uprkos tome što je prednost naše selekcije rasla kako je vreme odmicalo i tome što su i napad i odbrana bili dobri, selektor Orlova Saša Đorđević je povremeno imao šta da prigovori svojim igračima.

- Činjenica je da smo i kroz neke pripremne utakmice imali osetniju prednost u odnosu na rivala, ali smo padali i imali te neke prazne minute, što je na svakom sastanku i tema, da smanjimo te periode na minimum. Da što manje imamo praznih minuta i sigurno da su sve Saletove kritike i gestikulacije bile upućene u tom pravcu tokom ove utakmice - kaže Jović.

Na pitanje da li su možda i igrači Angole izašli na teren malo uplašeni, naš plej kaže da je možda to više pitanje za prvog rivala Srbije.

- Sigurno da je bilo respekta, prvenstveno prema NBA igračima, ali je činjenica da možda nisu u ovakvom ambijentu još igrali - istakao je Jović.

On je primetio i kako se hala od početka do kraja meča punila i raduje ga veliki broj srpskih navijača koji su došli da gledaju meč i navijaju za Orlove. Naša reprezentacija naredni meč na Mundobasketu igra za dva dana protiv Filipina.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)