Hrvat ruši rekorde posle Katara? Lajpcig dobio astronomske ponude za Joška Gvardiola!

Odlične partije na Svetskom prvenstvu će se višestruko isplatiti Lajpcigu

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u Kataru nakon što je slavila protiv Brazila u četvrtfinalu posle boljeg izvođenja penala - 4:2, dok je na kraju produžetaka rezultat glasio 1:1.

Ovaj uspeh ide na dušu čitave reprezentacije Hrvatske, "Vatreni" su poput švajcarskog sata igrali kako napred, tako i pozadi tokom svih utakmica na Svetskom prvenstvu. Organizovana igra se videla i u meču sa Brazilom, gde su čuvali koncentraciju svih 120 minuta.

Dosta zasluga za to ide i Jošku Gvardiolu, štoperu Lajpciga, koji sa svojih 20 godina predstavlja i jednog od najboljih defanzivaca na planetarnom šampionatu u Kataru. Njegove igre nisu prošle neopaženo ni najvećim svetskim klubovima.

Naime, kako navode inostrani mediji, Lajpcig na svom stolu već ima tri ponude za ovog fudbalera - 90 miliona je stiglo od Čelsija, 95 miliona od Mančester junajteda, dok će Mančester siti uz bonuse premašiti i 100 miliona evra!

Sam Gvardiol je nekoliko puta tokom šampionata isticao da ne razmišlja o transferu, već da ga jedino zanima pohod na trofej sa svojom reprezentacijom. Podsetimo, Joško je u leto 2021. godine stigao u Lajpcig iz Dinama za 18.800.000 evra.

Ukoliko ostvari bilo koji od ova tri transfera, postaće i najskuplji defanzivac u istoriji.

Video: Argentinci bez Mesija krenuli pripreme za Hrvatsku

(Telegraf.rs)