"Malo je, malo taj jedan bod": Grujić kaže da je bilo stresno "proživeti" meč protiv Kameruna

Reprezentativac Srbije žali za propuštenim prilikama

Foto: MN Press

Fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno protiv Kameruna (3:3) u utakmici drugog kola grupne faze Svetskog prvenstva. 

Posle meča, Marko Grujić je istakao kako je razočaran, ali da je svestan da je moralo bolje.

- Pa malo je, malo je taj jedan bod. Sigurno smo želeli da uzmemo sva tri, to je bio cilj. Imali smo 3:1 i dve šanse, imali smo šansu i na 3:3 kod ofsajda Mitrovića. Morali smo bolje da branimo te dve kontre i pasa za njihov gol. Iz ovog rezultata treba da uđemo u 4:1 ili 5:1, da zaokružimo sjajnu igru. Moramo da se osvestimo i da se fokusiramo na meč sa Švajcarcima.

Kaže da navija za Brazilce večeras, kako bismo u poslednjem kolu mogli da se oslonimo isključivo na nas.

- Pa nadamo se da će Brazilci opravdati ulogu favorita i mi ćemo dati sve od sebe u petak. Bilo je jako stresno na klupi u prvom poluvremenu. Ta dva gola, ona emocija, ali danas na kraju 3:3, moramo da prihvatimo bod i da se nadamo za sva tri protiv Švajcarske.

U svlačionici je, kaže, bilo jako čudno.

- Jeste, videli ste sve. U svlačionici je vladala čudna atmosfera, svi su razočarani, pogotovo posle 3:1. Tada je vladala euforija, bila je timska akcija, sve je izgledalo fantastično i onda iz dve poludubinske lopte primamo golove, moramo da vidimo kako se to desilo. Moramo da vidimo šta je krenulo po zlu.

Misli da ne bi smelo da se polemiše o umoru.

- Ne bih tražio izgovor u fizici i umoru. Hteli smo, to je sigurno, u prvom poluvremenu je vladala ta atmosfera, svi su bili uz ekipu, kao jedan, ali neverovatno da na kraju bude baš 3:3. Slažem se, morali smo pametnije da igramo, da biramo bolja rešenja. Dobijamo savete, ali igrači to nekad ne sprovedu. Od 3:1 do 3:3... Danas je bilo stvarno neverovatno.

Naravno, svi su želeli pobedu...

- Vlada muk, svi su očekivali pobedu, pogotovo posle 3:1, svi smo bili ubeđeni u tri boda. Moramo da pratimo rezultat Brazil - Švajcarska, a protiv njih moramo da odigramo ne 100, nego 200%. I Kamerun je nezgodna reprezentacija, mogli su i protiv njih da daju gol. Nezgodno je jer nam samo pobeda odgovara, poslednja je utakmica. Ali izaći ćemo na teren i dati sve od sebe.

Golovi su pali baš iz situacija o kojima se pričalo.

- Ne znam, znali smo to pre utakmice, da je to njihova snaga. I Abubakar je opasan i da će svež napraviti problem, ali nismo to zatvorili, već večeras ćemo raditi analizu, ali sada nije vajda gledati unazad.

Morao je meč da se završi mnogo ranije i da se golovima sve reši.

- Igrali smo sa trojicom u sredini, da pokušamo da imamo loptu, da je distribuiramo do Radonje i Koleta, probali smo da damo gol na 3:3, ali su oni dobili samopouzdanje i energiju posle ta dva gola. Mogli smo da nokautiramo protivnika, da rešimo utakmicu. Trebalo bi svakog od nas da pogode reči, ništa lično, kao pravi profesionalci i ljudi.

Video: Čuvari neba protiv kraljeva džungle, kakva je prognoza naše maskote: Dan D za Srbiju na SP!

(Telegraf.rs)