Orlovi složni i samouvereni, a Srbiji su obećali samo jedno: "Poštujemo Brazil, ali nemamo straha!"

Euforija iz Srbije dopire i do srpskih fudbalera u Dohi

Srpski reprezentativci Nikola Milenković i Darko Lazović prisustvovali su konferenciji za medije pred meč sa selekcijom Brazila (četvrtak) na Mundijal, a popularni Bleki je otkrio svoje mišljenje od južnoameričkom supertalnetovanom timu.

- Brazil je jedan od favorita grupe i za osvajanje Svetskog prvenstva. Poštujemo sve ekipe, ali fokus je na našem timu i učinićemo sve da postignemo dobar rezultat. Imaju Brazilci sjajne fudbalere na svim pozicijama, ne samo Nejmara. Poštujemo sve, ali nemamo strah, potrebno je da gledamo samo nas! - odgovorio je Milenković.

Sličan je stav i Darka Lazovića.

- Ne zavisi Brazil od Nejmara, jer je favorit za osvajanje trofeja. Spremni smo da napravimo dobar rezultat u duelu sa kvalitetnom ekipom - poručio je Čačanin u dresu Srbije.

Brazilci su odlučili da formu tempiraju u Torinu, čije „staze i bogaze“ odlično poznaju obojica srpskih reprezentativaca, odomaćenih u Seriji A.

- Nemam informacije zbog čega su Brazilci bili u Italiji. Primarni cilj je prolazak grupe. Fokusiraćemo se na nadolazeće utakmice, neće biti teško, ali sam uveren da će svako od fudbalera uložiti maksimum da prođemo u osminu finala - najavio je Milenković.

I osvrnuo se na Mondijal 2018. godine.

- Drugo Svetsko prvenstvo, za mene i veliko iskustvo. Napredovao sam, zreliji i iskusniji od 2018, što je i prirodno. Moramo da budemo fokusirani na priču o nama, ciljeve, pre svih, prva utakmica sa Brazilom. Potpuno je drugačija situacija od one pre četiri godine, može sve da se desi, da našom organizacijom igre i kvalitetom pomrsrimo konce protivnicima u grupi. Siguran sam, biće teško, ali daćemo sve od sebe da upišemo kvalitetan rezultat. Kao što su jaki individualno, Brazilci imaju i timski potencijal.

Fokus javnosti „selesaoa“, naravno, usmeren je ka napadačima Srbije. Defanzivci ne tuguju zbog toga, naprotiv…

- Nismo, mi iz odbrane, potcenjeni, imamo veliki kvalitet u napadu. Raspolažemo sa igračima, spremnim da naprave problem svakom timu. Jedva čekamo duel sa kvalitetnim fudbalerima, kao što su Brazilci - poručio je Milenković.

Euforija iz Srbije dopire i do srpskih fudbalera u Dohi.

- Nije potrebno da obećavamo, navijači i javnost veruju reprezentaciji, što nas posebno raduje. Učinićemo sve da obradujemo naše ljude, fudbaleri nisu beležili sjajne rezultate. Uspeh je i dolazak u Katar, što ne znači da se zadovoljavamo trenutnim. Dešavaju se isključivo pozitivne stvari, ne predstavlja mi ni šetnja desno-levo. U reprezentaciji igram na desnoj strani, u klubu na suprotnoj. Najbitnije šta šef kaže i traži! - jasan je stav Lazovića.

Ambijent posebno potencira i Nikola Milenković. Uveren u superrezultat!

- Bićemo pod velikim pritiskom, maksimalno spremni na ono što nas očekuje. Mnogo je bitan način na koji otvaramo prvenstvo. Borićemo se i učiniti sve za dobar rezultat… Vreme leti, kao i tokom svakog Mondijala. Družimo se, igramo „Mafiju“, gledamo utakmice… Uživamo! Nisam pričao sa Brazilcima, tokom prve utakmice na SP u Rusiji. Zato nema ni anegdota iz tih duela… Učiniću sve da utakmica u Dohi bude drugačija od one u Rusiji, automatski i da rezultat bude u našu korist! - zaključio je Milenković.

Video: Rusi stigli u Katar da navijaju za Srbiju: Jedva čekamo utakmicu protiv Švajcarske

(Telegraf.rs)