Nemci ne odustaju: Ogromna poruka za bojkot Mundijala u Kataru pojavila se na još jednom stadionu

Na meču Frajburga i Union Berlina preko čitave tribine razvučena velika parola

Foto: Tanjug/Ap

Nemačka javnost i navijači brojnih klubova u toj zemlji su u najmanju ruku razočarani što se jedan tako veliki događaj kakvo je Svetsko prvenstvo igra u jednoj takvoj državi kao što je Katar - državi koja je na mnogim crnim listama međunarodnih organizacija za ljudska prava.

Otud je i protest Nemaca možda i najjači i najglasniji proteklih meseci, pod jedan zbog tretmana kojom je izložena LGBT populacije u Kataru, ali ponajviše zbog uznemirujućih brojki poginulih radnika tokom izgradnje stadiona i pripadajuće infrastrukture za Svetsko prvenstvo.

Navodno, preko 6500 ljudi je poginulo od kada je Katar dobio organizaciju prvenstva od FIFA. Pojedini izveštaju navode i više.

Iz kola u kolo na stadionima nemačkih bundesligaša, posebno u poslednje vreme kako se bliži Mundijal, mogu se videti velike parole i protesti usmereni ka Kataru i Mundijalu u toj zemlji. Takve poruke viđene su u Minhenu, Dortmundu, Berlinu i mnogim drugim gradovima, a u nedelju i u Frajburgu gde je gostovao Union Berlin. 

Na nekoliko mesta na stadionu navijači su postavili poruke koje pozivaju na bojkot Mundijala u Kataru, a na jednoj tribini čitavom njenom širinom je razvučeno platno sa pomenutom porukom.

Foto: Tanjug/Ap
Video: Piksi uz odlikovanje pred Mundijal: Srbija može da ima veliki rezultat ako je mudra i složna

(Telegraf.rs)