Da li ima mesta za Jovanovića u avionu za Katar? Srpski napadač opet pogodio, drugi je strelac lige

Đorđe je ove sezone na 10 utakmica postigao šest pogodaka

Foto: MN Press

Makabi iz Tel-Aviva poveo je ljutu šampionsku bitku sa Makabi Haifom u izraelskom prvenstvu, dva tima trenutno deli bod, istina i meč manje na konto šampiona, a u ovom zanimljivom dvoboju važnu ulogu igra srpski napadač Đorđe Jovanović.

Bivši igrač Partizana i Čukaričkog bio je još jednom strelac za tim iz Tel-Aviva, dao je gol u trijumfu od 3:0 nad Hapoelom iz Jerusalima u gostima i tako potvrdio odličnu formu u kojoj se nalazi, baš u predvečerje Mundijala u Kataru.

Kao da želi da ubedi Piksija da mu je mesto u mundijalskom avionu.

Đorđe je sa šest golova drugi strelac prvenstva, deset od ukupno 12 mečeva odigrao je za Makabi i jesno je, pokazuje to iz meča u meč, da mu ne treba mnogo ni vremena ni prostora da pronađe put do mreže.

Momak rođen pre 23 godine u Leposaviću je svakako na širem Piksijevom spisku, selektor ga ima u vidu, uostalom i testirao ga je u mečevima Lige Nacija, pa ne bi bilo iznenađenje da ga vidimo u grupi igrača koja će biti na raspolaganju Srbiji za katar.

Inače, Jovanoviću u Makabiju društvo u navali pravi legendarni Eran Zahavi (35) koji je takođe bio strelac protiv Hapoela i trenutno je drugi golgeter ekipe sa pet pogodaka.

Vredi reći da još jedan srpski napadač igra izuzetno dobro u izraelskom šampionatu, u pitanju je nekadašnji napadač Radnika Ivan Zlatanović koji brani boje Makabi Netanje i do sada je za ovaj klub postigao pet golova.

(Telegraf.rs)