Predsednik tima iz Superlige isprozivao svoje fudbalere i trenera, pa najavio kazne: "Igrači, sram vas bilo"

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Upisao je do meča trinaestog kola Napredak pet uzastopnih bodova u Superligi, vezao tri okršaja bez poraza, ali je onda usledio hladan tuš. TSC je iz Kruševca odneo sva tri boda i posle ubedljive pobede (3:0) preboleo debakl od varšavske Legije u Ligi konferencije.

Predsednik Napretka Miloš Nenezić posebno je teško doživeo ovaj rezultat, zbog čega se oglasio putem zvaničnog sajta i optužio igrače da se nisu dovoljno borili. Najavio je i oštre mere.

- Igrači, sram vas bilo! Dres niste oznojili! Na utakmici koja je bila prekretnica, krenuli ste stranputicom, opušteno, bez ikakvog obzira prema dresu koji nosite, navijačima, treneru, zaposlenima i Upravi kluba. Zbog toga slede kazne, po pravilniku zbog poraza na domaćem terenu, ali i ukidanje svih beneficija. Nema više karantina po hotelima sa pet zvezdica, nema više komfora na koji smo vas navikli. Stajali smo čvrsto iza vas i kada su rezultati bili lošiji, ali ste se borili. Ovo je bilo jadno – istakao je Nenezić.

Potom je opleo i po treneru Goranu Stevanoviću.

- Doprinos ovome je i trenerov. Standard koji smo postavili je koeficijent 1,5, što podrazumeva 50 odsto osvojenih bodova. Pad koeficijenta ispod jedan znači automatsku smenu trenera. Trenutno nam je koeficijent tačno jedan – 13 kola, 13 osvojenih bodova. Do kraja prvog dela prvenstva smanjićemo standard na 1,25, što znači da u preostalih sedam kola treba da osvojimo 12 bodova - rekao je Nenezić i zaključio:

- U slučaju da se to ne desi, neće biti samo promene stručnog štaba, već će zimske pripreme biti u Kruševcu, ali će biti i nova Uprava. Mandat aktuelnog rukovodstva oročavam na kraj 2024. godine ukoliko posle 20. kola ne budemo imali minimum 25 bodova - istakao je Miloš Nenezić.

Napredak je trenutno na dvanaestom mestu na tabeli sa trinaest osvojenih bodova.

(Telegraf.rs)