Nećete verovati koje mesto je zauzeo Džaka u izboru za najboljeg fudbalera sveta

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Frans fudbal će po 68. put dodeliti Zlatnu loptu, a situacija je takva da po prvi put u poslednjih dvadesetak godina među kandidatima nisu ni Lionel Mesi, ni Kristijano Ronaldo.

Šuška se da je Rodri "preoteo" nagradu do Vinisijusa Žuniora, što je razljutilo predstavnike Reala, koji neće ni poslati svoje predstavnike u Pariz, a u međuvremenu je objavljen renking od 11. do 30. mesta.

Tako je na vrhu onih koji se nalaze izvan deset fudbaler Mančester sitija Fil Foden, zatim slede Florijan Virc, Dani Olmo, Ademola Lukman i Niko Vilijams. A onda na poziciji 16. Granit Džaka!

Fudbaler iz Švajcarske, koji je toliko puta bio u centru pažnje, posebno prilikom mečeva sa Srbijom, prošle sezone je uz Virca i Viktora Bonifejsa, kao i tandem bekova Džeremi Frimpong - Aleks Grimaldo, bio najzaslužniji za nestvaran niz Bajera iz Leverkuzena.

"Farmaceuti" su osvojili prvu titulu u Bundesligi, došli i do pehara u Kupu Nemačke, takođe izgubili u finalu Lige Evrope, a Džaka je u svemu imao izuzetan doprinos. Klub do finala evropskog takmičenja nije doživeo niti jedan poraz u sezoni.

Sa 50 mečeva i četiri gola je dirigovao veznim redom i na kraju zauzeo visoko mesto u izboru za Zlatnu loptu.

(Telegraf.rs)