Bomba! Princ Rima se vraća na teren sa 48 godina: "Nije šala, dva kluba su zainteresovana"

S. G.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Ulises Naranjo / imago sportfotodienst / Profimedia

Legenda italijanskog i svetskog  fudbala Frančestko Toti mogao bi da se sa 48 godina ponovo vrati na teren!

Naime, pre otprilike nedelju dana, Frančesko Toti izjavio je da razmišlja o povratku fudbalu sa svojih 48 godina. Ta tvrdnja prvobitno je shvaćena kao šala. Međutim, legendarni bivši fudbaler Rome potvrdio je ovog vikenda da ozbiljno razmatra ovu ideju.

- Ne, apsolutno nije šala - izjavio je u intervjuu povodom proslave "EA World Legends Padel Tour" u Majamiju i dodao:

- Moram da vidim šta mi kažu glava i telo. Glava već zna odgovor, dok će telo morati da pokaže kako reaguje. Dva kluba su zainteresovana, ko zna šta nam donosi sledeća godina.

Upitan na kraju da li ćemo ga prvo videti na završnici "World Legends Padel Tour-a ili u Seriji A", rekao je:

- Mogu reći da ću stići na finalni turnir padela, koji se održava krajem novembra. Za fudbal bi mi bila potrebna dva meseca treninga.

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia

Inače, Franlesko Toti je veliki ljubitelj padela i tenisa. Redovno dolazi na mečeve Mastersa u Rimu.

Toti je trenutno srećno zaljubljen a njegova partnerka je Noemi Boki. Sa njom je uplovio u romansu nakon razvoda od dugogodišnje supruge Ilari Blazi, koja ga je prevarila s drugim, što je njemu teško palo.

Inače, legendarni kapiten Rome proveo je celu karijeru u jednom klubu. Za Italiju je od 1998. do 2006. godine odigrao 58 mečeva i postigao devet golova, uzeo je zlato na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, a za Romu je nastupao od 1993. do 2017. godine.

Osvojio je Seriju A 2001. godine, dva kupa i dva superkupa Italije, a na 786 mečeva dao je 307 golova. Zanimljivo, debitovao je 28. marta 1993. godine kada je na gostovanju Breši Siniša Mihajlović bio heroj Rome sa golom i asistencijom, a tadašnji trener Vujadin Boškov iskoristio je to da kod sigurnih 2:0 uvede u igru tada golobradog tinejdžera Totija.

(Telegraf.rs)