Ni "d" od derbija: Marselj se obrukao pred krcatim "Velodromom", PSŽ ih napunio za 45 minuta i ućutkao sve

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Sa velikim iščekivanjem su u Francuskoj najavljivali večerašnji veliki derbi između Olimpika iz Marselja i PSŽ-a, a od njega nismo dobili apsolutno ništa! Ma, ni slovo "d"... Jer Sveci su rešili da pregaze domaćina i da mu pokažu da nemaju šta da traže, uprkos klimavom startu sezone - 0:3 (0:3).

Već u prvom poluvremenu je svima postalo jasno da će bodovi na kraju da završe u rukama Parižana. Ušli su gosti u brutalan ritam, pa je već u 7. minutu Neveš postigao pogodak za vođstvo gostiju, dok je prelomni momenat viđen u 20. minutu.

Tada je Harit načinio pregrub prekršaj zbog kojeg je sudija Fransoa Leteksije dodelio direktan crveni karton i potpuno sasekao krila Marselju.

Samo devet minuta kasnije, Balerdi je smestio loptu u svoju mrežu i duplirao prednost PSŽ-a, dok je u 40. minutu Barkola pred odlazak na veliki odmor postigao i treći gol za PSŽ i ispostaviće se postavio konačan rezultat utakmice.

Drugo poluvreme, očekivano, bilo je dosta "mrtvije" i sporije, a Parižani su igrali taman koliko im je bilo neophodno da sačuvaju gol i odnesu tri boda sa najvrelijeg gostovanja u Francuskoj.

PSŽ sada ima 23 boda na prvom mestu, a Olimpik je ostao na trećem mestu sa 17 bodova.

(Telegraf.rs)