Šta se ovo dešava? Biser Arsenala se opet nije odazvao Srbiji: Veliki problem za selektora pred ključne mečeve

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: FSS

Fudbaler Arsenala, Džon Luis Zečević, ponovo se nije odazvao pozivu selektora Srbije za igrače do 17 godina. Ovo je već drugi put zaredom da bisera Tobdžija nema na spisku, pa fudbalska javnost u Srbiji počinje da brine da li se možda i predomislio oko nastupa za naš državni tim.

Pompezno je od strane Fudbalskog saveza Srbije najavljeno da će Džon Luis Zečević iz Arsenala i Edvard Flečer Ibrović zaigrati za mlađe kategorije Srbije, iako su prethodno bili deo mlađih kategorija Engleske. Obojica su i debitovali i obojica su bila na spisku selektora U17 Radoslava Bataka pred utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Međutim, Zečević je otkazao poziv, što je u izjavi za Telegraf potvrdio i Radoslav Batak.

- Što se tiče igrača sa spiska, Zečević iz Arsenala se nije ponovo odazvao, nažalost. On se vraća posle neke sitne povrede, međutim, ušao je u igru u meču Lige šampiona i na kraju su iz kluba odlučili da ostane tamo i da se oporavlja tamo do kraja povrede. Mi smo rekli da ovde imamo sve uslove i da može da bude spreman za drugu utakmicu, ali ostali smo, da ne kažem, bez odgovora, ali su se javili i rekli da će on ostati tamo do kraja da se oporavlja i mi smo se saglasili sa tim.

To nisu svi problemi sa kojima se selektor kadeta suočava pred mečeve protiv Bugarske i Turske u prvom delu kvalifikacija.

- Imamo kadrovskih problema i što se tiče odbrane, Vuk Nikolić iz Čukaričkog je došao da nam se javi da nije trenirao sedam dana, dobio je udarac. Isto tako i Vojin Marinković iz Partizana koji je dobio udarac u meko tkivo iznad kolena, nije trenirao prethodne nedelje, tek sada je ušao u trenažni proces - istakao je Batak.

Podsetimo, kadeti Srbije će 1. novembra odmeriti snage protiv Bugarske, a 7. novembra igraju protiv Turske.

Od ove godine je izmenjen sistem kvalifikacija, koji je sada mnogo teži, pošto ćemo imati dva ciklusa kvalifikacija. Nakon prvog će dve od tri ekipe proći dalje, ali je jako bitno i na kojoj će poziciji biti ekipe, jer od toga zavisi kasniji žreb i u kom će šeširu biti.

Zatim sledi novi žreb gde će biti osam grupa sa po četiri ekipe, od kojih će samo prva otići na Evropsko prvenstvo.

(Telegraf.rs)