Navijači u Holandiji razvili 106 metara dug transparent da se zahvale Poljacima zbog jedne stvari

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Printscreen: Youtube/ NAC Sfeer

Fudbaleri NAC Brede savladali su ekipu Vajvajka sa 4:1, u okviru desetog kola Eredivizije, a meč je ostao u centru pažnje zbog čitave atmosfere na stadionu.

NAC Breda, još jednom je odala počast poljskim oslobodiocima grada, pripadnicima 1. oklopne divizije pod vođstvom Stanislava Mačeka. Njihova emocijama ispunjena koreografija, sa istaknutim natpisom „PAMTIMO“, dočekala je igrače i publiku pre današnje utakmicep, naglašavajući značaj događaja koji su promenili istoriju grada.

U ovoj sezoni, igrači NAC Brede nose posebne dresove na kojima su prikazani poljski vojnici – čime klub obeležava 80 godina od oslobođenja Brede. Maček je 1944. godine predvodio poljsku diviziju u borbama za grad, oslobađajući Bredu tokom ofanzive. Klub je kroz niz aktivnosti tokom cele sezone podsećao na ovaj istorijski događaj, ali je obeležavanje dostiglo vrhunac upravo u 10. kolu Eredivizije.

Igrače koji su na teren izašli u dresovima s natpisom „PAMTIMO“ ispisanim preko poljske zastave dočekala je impresivna koreografija, dok su se sa tribina vijorile crveno-bele poljske zastave. Zanimljivo, transparent koji su istakli navijali, bio je dugačak čak 106 metara.

Prisutni su imali priliku da vide i poručnika Evgenijuša Njedzielskog, poslednjeg preživelog oslobodioca Brede, koji se pojavio na terenu pre početka utakmice.

Kako je sve to izgledalo, možete videti ispod.

(Telegraf.rs)