Savo Milošević: "Navijači će ostati na tribinama ako zaslužimo"

S. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Telegraf.rs

Fudbaleri Partizana odigrali su meč 12. kola Superlige Srbije protiv ekipe Čukaričkog i savladali ih rezultatom 3:1, a nakon utakmice je pred novinare stao Savo Milošević.

On je istakao veliko zadovoljstvo zbog svega što je bilo viđeno večeras, od navijača, do načina na koji su igrali njegovi igrači.

- Neko reče da nije moglo drugačije sa ovakvom podrškom. Hvala navijačima što su nas podržali posle prvog poluvremena. Imali smo problema, ali opet smo pokazali karakter. Nije lako sažvakati sve stvari koje se dese, prevazišli smo to i odigrali perfektno drugo poluvreme. I dalje imamo delove igre kada to padne, ali uspeli smo to danas da svedemo na razumnu meru, a da napred postižemo dobar broj golova. Nije lako to u ovoj ligi. Čestitam igračima, oni to mogu još bolje da igraju, mogu da im skinem kapu samo - poćeo je Milošević.

Smatra da je težak period tek pred njima...

- Krenulo je sa Pazarom period teških utakmica. Kup nam je jako bitan, ali imamo derbi Radnički, TSC... Nadam se da ova pobeda najviše od svih znači momcima, da su oni počeli malo više da veruju u ono što mogu - dodaje.

Nada se da će se navijači u još većem broju pojaviti kako vreme bude odmicalo.

- Ja ne sumnjam, uvek sam govorio - navijači će se pojaviti, ostati ako mi zaslužimo da bude tako. Verujem da će dolaziti u još većem broju. Predivna slika i nadam se da će ostati tako. 

Nešto slabiji start utakmice možda se može pripisati nesvakidašnjoj atmosferi na stadionu.

- Verovatno treba naviknuti na drugačiji ambijent. Ipak, ja ne volim opravdanja, Čuka je bila bolja u prvom poluvremenu. Nismo imali defanzivnu stabilnost i ulaz u igru, što smo dobili ulaskom Zahida. Kada nemate posed morate stalno da jurite pogotovo protiv ovako ozbiljnih ekipa. Zahid i Taki su odradili odličan posao, doći će i njihovi golovi to sam siguran. Ovo nam je bilo jako bitno, da imamo veći posed da bi smanjili potrošnju. Izneli su na kraju na karakter zadnjih 15 minuta, sve čestitke.

Ovusu je utakmicu napustio zbog povrede, Savo se nada da nije ništa ozbiljnije.

- Nadam se da nije strašno, ne deluje da je strašno, ali čekamo doktora da kaže. 

Na poluvremenu je igračima poslao poruku kako veruje u pobedu tima.

- Potvrdiće vam igrači da sam na poluvremenu rekao da sam ubeđen da ćemo okrenuti utakmicu ukoliko pokažemo karakter. Rekao sam još neke stvari, ali ovo vam mogu potvrditi (smeh) - zaključio je Milošević.

(Telegraf.rs)