Haland je dovoljan da se sruše Sveci: Embeumo u 96. minutu rešio ludu utakmicu sa sedam golova u Londonu

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Mančester sitija minimalnim rezultatom, možda čak i pomalo neočekivano, uspeli su kod kuće da savladaju jedan od slabijih timova u Premijer ligi, Sautempton - 1:0 (1:0).

Nisu se Građani namučili, naprotiv, već u ranoj fazi meča su poveli golom Erlinga Halanda iz 5. minuta na asistenciju Nunesa.

Imali su šanse, čak 22 udarca su uputili ka golu Sautemptona domaći fudbaleri, ali nisu mogli da pronađu put do mreže barem još jednom. No, tri boda su ono što će se pisati i jedino pamtiti sa Etihada.

Kada je reč o meču u Londonu, on je već bio daleko luđi, jer nam je doneo sedam golova i pobedu Brentforda nad Ipsvičem - 4:3 (2:2).

Poveo je Ipsvič na ovom meču sa 0:2 i to u razmaku od samo tri minuta, pošto su mrežu u 28. minutu zatresli Smodič, a u 31. minutu Hirst. No, na poluvremenu je sve bilo u egalu.

Prvo je Visa uspeo da smanji na 1:2 u 44. minutu, a onda je samo dva minuta kasnije naterao Klarka da smesti loptu u svoj gol.

Početak drugog dela bio je kataklizmičan za Ipsvič, jer je u 51. minutu dosuđen penal, koji je naravno realizovao Embuemo, a u 69. minutu je Klark ostavio goste na cedilu zbog dva žuta kartona.

Međutim, usledilo je totalno ludilo, Delap je u 86. minutu izjednačio rezultat, da bi Embeumo u 96. minutu obradovao sve navijače Brentforda i Fantazi menadžere širom sveta koji ga imaju u timu.

Na preostala dva meča, viđena su dva nerešena ishoda. Aston Vila i Bornmut odigrali su 1:1, dok su Brajton i Vulverhemtpon odigrali 2:2.

(Telegraf.rs)