Nova pobeda Zvezdinog rivala u Ligi šampiona, ali posle drame: Dortmund ponovo šokiran u Bundesligi

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Štutgarta uspeli su da upišu novu pobedu u Bundesligi, pošto su na domaćem terenu savladali Holšajn Kil, iako su završnih više od pola sata igrali sa igračem manje na terenu - 2:1 (1:0).

Poveo je rival Zvezde u Ligi šampiona danas u 19. minutu utakmice preko efikasnog Undava, a prednost je duplirao na isteku prvog sata kada je mrežu zatresao Ture.

Međutim, dva žuta kartona za samo tri minuta je zaradio Šabo i ostavio saigrače na cedilu, tako da je domaćin igrao skoro pola sata sa igračem manje. A to je uspeo da kazni Gigović i da u 84. minutu unese dramu.

Međutim, sve nade Kila su se raspale kada je u 88. minutu isključen Arp, tako da je Štutgart na kraju prigrabio sva tri boda.

Rezultat vredan pomena je i onaj koji je viđen u Auzburgu, gde je domaćin uspeo da nanese novi poraz Borusiji Dortmund, tako da se Milioneri nisu baš najbolje snašli u Bundesligi za sada - 2:1 (1:1).

Poveli su preko Malena u 4. minutu, ali je domaćin već do poluvremena preko Kloda-Morisa izjednačio na 1:1 u 25. minutu, da bi isti fudbaler preokrenuo rezultat u 50. minutu i doneo pobedu Augzburgu.

Ovo je već treći poraz za Dortmund ove sezone, pa tako ima samo 13 bodova iz osam utakmica.

Iznenađenje nije dopustio Lajpcig, koji je sa ubedljivih 3:1 dobio Frajburg, dok su Sankt Pauli i Volfsburg odigrali 0:0.

(Telegraf.rs)