Napili se pred meč LŠ, krali znakove pored puta, pa popili žestoku kaznu

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: PressFocus / ddp USA / Profimedia

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) odlučila je da kazni sudijski par iz Poljske Bartoš Frankovski - Tomaš Musijal, nakon velikog skandala koji se dogodio ovog leta pred meč kijevskog Dinama i Rendžersau kvalfikacijana za Ligu šampiona.

Dvojica VAR sudija su uhapšena nakon što su se napili i krali znakove pored puta, samo nekoliko sati pred utakmicu treće runde doigravanja.

Njih dvojica će sad biti van fudbala do kraja sezone, a takođe su kažnjeni i novčano. Na ovaj način su ugrozili i svoje uspešne sudijske karijere.

- Oko 13:40 primili smo dojavu da tri muškarca nose saobraćajni znak niz ulicu. Na lice mesta upućeni su policijski službenici. Svi muškarci su bili alkoholisani i imali preko 1,5 promila alkohola u krvi. Odvedeni su u centar za otrežnjenje - tada je navela policija Lublina.

Frankovski se kasnije izvinjavao i u svom saopštenju istakao da se kaje za sve događaje.

- Još uvek pokušavam da nađem reči koje će dovoljno da ispolje koliko se kajem zbog ovog incidenta i koliko mi je žao. Shvatam da sam jednim takvim prekršajem upropastio 22 godine suđenja, upropastio celu karijeru. Bila je to glupost, idiotski fantazija, ne znam ni kako da je nazovem.

- Trebalo je da se mirno pripremim za meč i da ne idem nigde. Kako mi je kasnije rekao jedan od policajaca, našu šalu su zabeležile kamere za video nadzor. I oni su intervenisali. Želeo bih da pojasnim da nismo bili ni na koji način agresivni. To su bile glupe šale. Nismo ni slutili da će to biti shvaćeno na ovaj način. Nismo imali loše namere - stajalo je između ostalog u njegovom saopštenju.

Njih dvojica su za pomenuti meč brzinski zamenjeni Tomašom Kvjatkovskim i Pavelom Malecom.

(Telegraf.rs)