Vučić otkrio koliko novca je dato FK Partizan: "Bolje je da smo te pare potrošili na druge stvari..."

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Fudbalski klub Crvena zvezda i KK Partizan su otplatili poreske dugove u iznosu od po sedam miliona evra, što je otkriveno pre nekoliko dana. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se ponovo na te informacije, a dodao i da je novac dat i u FK Partizan.

- FK Partizan smo prebacili dva miliona evra da bi mogli da igraju Evropu, iako je to bezveze. Bolje je da smo te pare potrošili na neke druge stvari. Partizan je sam izabrao svoju upravu, postavio je legende u klubu, želeli su najbolje, oni su tražili pare, mi smo im dali novac veliki, daćemo još novca. Novom rukovodstvu želim svu sreću i mnogo uspeha, jakoj Zvezdi je potreban i jak Partizan.

Potom se osvrnuo na plaćene dugove FK Crvena zvezda i KK Partizan.

- FK Crvena zvezda je isplatila svoje poreske dugove, KK Partizan je platio dugove od oko 7 miliona evra, a oni će (FK Partizan) da se suoče sa problemom i pomagaćemo im - rekao je Vučić.

Osvrnuo se i na podršku koju država daje košarkašim rivalima.

- Ne postoji njedan klub u evropi koji ima veću podršku od KK Zvezda i KK Partizan. Pokažite mi evropski klub koji ima veću podršku od svoje države kao ta dva kluba - nemaju ga. Real i Barselona imaju veće poreske stope, sve to izuzmite, pričam o čistom kešu. Mi smo zadovojni, u prvih 12 smo u evropi, daj Bože da i u fudbalu budemo u prvih 12 - kazao je Vučuć.

(Telegraf.rs)