U Zvezdi ga hteli umesto Borjana, sada je izveo "škorpiona" i stao rame uz rame legendarnom Igiti

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: DIBYANGSHU SARKAR / AFP / Tom Weller /Profimedia, Šport TV

Olimpija je ovog četvrtka pobedila LASK iz Linca sa 2:0 u meču 2. kola Lige konferencija, ali rezultat je mogao biti i drugačiji, da nije bilo sjajnog golmana Mateža Vidovšeka.

Naime, u 34. minutu, Austrijanci su imali divnu priliku za izjednačenje na 1:1, ali je golman Zmajeva, čudesno intervenisao, izveo "škoripion"  i sprečio gol gostiju.

Ono što je posebno zanimljivo je to da je ova odbrana mnoge navijače podsetila na potez fudbalske legende, kolumbijskog golmana Renea Igite, koji je svojim odbranama, slobodnim udarcima, i čuvenim "škorpionom", 80-ih i 90-ih godina prošlog veka oduševljavao navijače.

Inače, Ljubljančani su utakmicu sa golovima Aleksa Blanka i Pedra Lucasa dobili rezultatom 2:0, čime su se na ukupnoj tabeli Konferencijske lige posle dva kola popeli na 17. mesto, koje u trenutnoj situaciji vodi Zmajeve do dodatnog kola za prolaz u eliminacione borbe takmičenja.

Sledeća utakmica u Evropi za zeleni-bele je na početku novembra u Helsinkiju protiv HJK.

Inače, Vidovšek je jedan od igrača za kojeg je tokom prošle sezone bila zainteresovana i Crvena zvezda, a prema pisanju italijanskih medija i Juventus je želeo da ga dovede u svoje redove, ali do transfera na kraju nije došlo.

Da podsetimo, Vidovšek je karijeru počeo u slovenačkom Dravogradu, a igrao je i za Atalantu do 19 godina, Peskaru i Ređinu u Italiji i Agia Napu sa Kipra.

Nakon toga se momak rođen 1999. godine i visok 199 centimetara ustalio na golu svog tima i odigrao 35 mečeva u sezoni 2022/2023. Sa Olimpijom je osvojio titulu prvaka i Kup Slovenije.

(Telegraf.rs)