Ima četvrti stadijum raka, ali i dalje igra fudbal i postiže golove

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: powkathryn/Instagram

Mladi fudbaler Čarli Votson (19) biće heroj škotskog kupa u petak veče, čak i ako njegov tim Treve Rovers ispadne iz ovog poznatog takmičenja, a sve zbog hraborsti koju je pokazao!

Votson je oduševio saigrače, osoblje i navijače tima jer je nastavio da igra za klub, uprkos tome što ima četvrti stadijum raka i intezivno se leči.

Nije propustio nijednan trening za tim iz Treće divizije Zapadne Škotske u poslednjih godinu dana, a postigao je i poslednji gol u njihovoj pobedi od 6:1 u prvom kolu kupa prošlog meseca.

Prvobitno mu je pre godinu dana dijagnostifikovan maligni melanom drugog stadijuma, a u međuvremenu je bolest napredovala, dosegla četvrtu fazu i proširila se na limfne čvorove, pluća i jetru.

- Ne sažaljevam sam sebe. Jednostavno sam tip osobe koja ide dalje. Imao sam mladež na donjem delu trbuha koji je počeo da bude sve veći i veći. Zamolio sam lekara da ga ukloni. Nekoliko sedmica kasnije dobio sam telefonski poziv i rekli su mi da je mladež vrsta raka kože. Bio je to šok. U mojim godinama jednostavno ne očekuješ da čuješ takve vesti. Puno toga je prolazilo kroz glavu u jednom trenutku - rekao je Votson za BBC i dodao:

- Dobijam dvostruki lek, četiri doze svake četiri sedmice, zatim šest sedmica pauze. Dobijam jedan lek na dve godine svake četiri godine. Zapravo sam imao sreće s nuspojavama. Samo sam umoran.

Votson će se u petak veče naći i na TV ekranima, jer će utakmica njegovog tima protoiv drugoligaša Stranrera biti prenošena uživo u Škotskoj.

(Telegraf.rs)