Docić se prisetio onog meča u Humskoj od pre 7 godina: "Ako hoćemo dobar rezultat protiv Partizana..."

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: MN Press

Fudbaleri Čukaričkog u subotu popodne (15.55) igraju derbi 13. kola Superlige Srbije protiv Partizana u Humskoj, tamo gde su na poslednjih 12 utakmica doživeli čak 11 poraza.

Jedini put kada su Brđani podignute glave napustili Humsku bilo je 2017. godine (0:0), a u sastavu gostujućeg tima i tada je bio sadašnji kapiten Marko Docić.

- Sećam se dobro te utakmice, Nenad Lalatović je bio trener, imao je i tada Partizan odličan tim, predvođen Vladimirom Stojkovićem, Evertonom, Sumom, Tavambom, Sašom Ilićem… Od tada zaista nismo dobro prolazili u Humskoj, ali smo imali nekoliko nesrećnih poraza, u finišima utakmice. To nam najbolje govori da moramo da budemo maksimalno koncentrisani tokom čitavog susreta. Ukoliko želimo dobar rezultat, moramo dobro da otvorimo utakmicu, ali i da budemo na nivou do samog kraja – upozorio je kapiten Marko Docić, koji je za Čukarički odigrao već 246 utakmica.

Sada su stvari sasvim drugačije, mnogo toga se promenilo u oba kluba, ali i dalje mečevi Partizana i Čukaričkog privlače veliku pažnju.

Neko bi možda rekao, utakmica kao i svaka druga. Ali, zaista su uvek mečevi protiv večitih rivala nešto posebno, to su dueli koji bi trebalo da budu dodatni motiv za sve igrače, posebno one najmlađe. Verujem da nas očekuje veliki broj navijača Partizana, i u takvom ambijentu je zaista lepo igrati. Svakako se radujemo predstojećoj utakmici i siguran sam da ćemo biti maksimalno spremni za sva iskušenja.

O ekipi Partizana Docić je govorio biranim rečima.

Odlična ekipa, iako nisu krenuli najbolje. Imali su dosta problema na startu sezone, ali Partizan ima igrače sa ekstra kvalitetom. Ako bih nekog morao da izdvojim, to su sjajni stranci, ali i dvojica bivših igrača Čukaričkog, Stefan Kovač i Đorđe Jovanović. Takođe, crno-beli su u dobrom nizu, imaju tri pobede, mnogo im je značila poslednja protiv Novog Pazara, posebno zbog načina na koji je ostvarena. I tu ponovo mogu da se vratim na Kovača, koji je svojom energijom, ali i fudbalskim kvalitetima, rešio pitanje pobednika - rekao je Docić i dodao:

- Ovo je za nas u ovom trenutku najbitnije. Da izađemo hrabro, da se naša ekipa ne uplaši rivala i ambijenta. U ovakvim mečevima, vrlo je bitno da koristimo svaku priliku koja nam se bude ukazala, nadam se da će i realizacija biti bolja nego u prethodnom meču protiv Napretka. Nama bi bod ili eventualna pobeda protiv Partizana mnogo značila, i bodovno i na polju samopuzdanja. Ali, pre svega moramo da odigramo dobro i sa stavom, pa ako rival bude bolji, na nama je da im sportski čestitamo.

(Telegraf.rs)