Tadić i "pocrveneli" Murinjo podelili bodove sa Junajtedom u Istanbulu, Bešiktaš iznenadio Lion

S. G.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester junajteda odigrali su nerešeno 1:1 protiv Fenerbahčea u Istanbulu, čime su zabeležili treći remi u nizu u grupnoj fazi Lige Evrope.

Junajted je prvi stigao do gola. U 15. minutu Kristijan Eriksen je, posle povratne lopte Zirkezea, precizno šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio za vođstvo. Tadić je u 21. minutu imao priliku da izjednači, ali je njegov udarac bio preslab da ozbiljnije ugrozi Onanu. Samo minut kasnije, Markus Rašford je na drugoj strani propustio sjajnu šansu da povisi na 2:0, ali je njegov precizan šut ka daljem uglu promašio gol za nekoliko centimetara.

Na pauzu se otišlo s vođstvom gostiju, ali je Fenerbahče uspeo da izjednači već na početku drugog poluvremena. En Nesiri je posle preciznog centaršuta pogodio glavom, između dvojice igrača Junajteda, i doneo svom timu izjednačenje.

Nedugo nakon toga, domaći su tražili penal zbog starta Ugartea nad Isaj-Samjuelom, ali sudija nije pokazao na belu tačku. Ipak, glavni trener Fenerbahčea, Žoze Murinjo, isključen je zbog žestokih protesta i ostatak utakmice je posmatrao s tribina.

Junajted je preuzeo inicijativu nakon izjednačenja, ali su pokušaji Maurazuija i De Lihta u 68. i 70. minutu bili zaustavljeni od strane Livakovića, golmana Fenerbahčea.

Gosti su imali još jednu šansu u 76. minutu, kada je udarac Hojlunda bio preslab da bi ozbiljnije ugrozio domaći gol. Ipak, do kraja rezultat je ostao nepromenjen, pa je Junajted ostano u donjem delu tabele Lige Evrope. Fudbaleri Fenerbahčea su s druge strane bili zadovoljniji, jer su osvojili peti bod i nastavili seriju bez poraza u takmičenju.

U isto vreme, odigrano je još nekoliko utakmica Lige Evrope. Lacio, Totenhem i Anderleht su zabeležili treće pobede zaredom, čime su ostali na maksimalnom učinku. Lacio je slavio protiv Tventea sa 2:0, Totenhem je minimalnim rezultatom savladao AZ Alkmar, dok je Anderleht opravdao ulogu favorita pobedivši Ludogorec 2:0.

Velike pobede ostvarili su i Glazgov Rendžers, demoliravši Steauu 4:0, dok su Bešiktaš i Olimpijakos ostvarili trijumfe na gostovanjima. Bešiktaš je pogotkom Žedsona Fernandesa pobedio Lion, a Olimpijakos je do pobede protiv Malmea stigao zahvaljujući golu El Kabija.

Fudbaleri Atletik Bilbaa zabeležili su drugu pobedu zaredom, savladavši Slaviju Prag golom Nika Vilijamsa, dok je Porto bio bolji od Hofenhajma na domaćem terenu sa 2:0.

Liga Evrope:

Anderleht – Ludogorec 2:0 

Bilbao – Slavija Prag 1:0

Fenerbahče – M. Junajted 1:1 

Lion – Bešiktaš 0:1 

Malme – Olimpijakos 0:1 

Porto – Hofenhajm 2:0 

Rendžers – FCSB 4:0 

Totenhem – AZ Alkmar 1:0 

Tvente – Lacio 0:2 

Liga konferencije:

Betis – Kopenhagen 1:1 (1:0)

Helsinki – Dinamo Minsk 1:0 (0:0)

Mlada Boleslav – Lugano 0:1 (0:1)

Olimpija – LASK 2:0 (1:0)

Pafos – Hajdenhajm 0:1 (0:1)

TNS – Astana 2:0 (1:0)

TSC – Legija 0:3 (0:1)

(Telegraf.rs)