Partizanova borba za vazduh: Štednja skraćenjem broja igrača i budžeta za plate od 2.000.000 evra

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Nikola Tomić

Štednja, štednja, štednja... Jedna jedina reč koja trenutno odzvanja zidovima u Humskoj, jer je zatečeno finansijsko stanje u Partizanu izuzetno loše i, pored strategije ozdravljenja i izvora finansiranja, paralelno se traže načini smanjenja budžeta. Najlakša i najefikasnija ušteda svakako će biti "kraćenje" igračkog kadra crno-belih, koji će već tokom zime biti umanjen za sedam ili osam fudbalera, jer drugačije "preživljavanje" naprosto nije moguće u ovom trenutku.

Svim igračima za koje sportski sektor, naravno u saradnji sa stručnim štabom i trenerom Savom Miloševićem, proceni kao "višak" koji ne doprinosi timu, a istovremenu su preplaćeni i opterećuju budžet, biće otvorena "izlazna vrata".

Tim potezom crno-beli žele da svedu igrački kadar, samim tim i platni budžet na razumnu meru, koju Partizan u ovom trenutku može da podnese.

Nekima od prvotimaca narednog leta ističu ugovori i to će svakako biti olakšavajuća okolnosti, pojedini, pak, imaju važeću saradnju i za narednu sezonu, no, sa svima koji se nađu na spisku prekobrojnih će biti obavljeni razgovori u cilju postizanja dogovora. Pre toga će, razume se, biti napravljeni spiskovi i po njima će Privremena komisija i dejstvovati i pokušati da putem plata prvotimaca umanji budžet za 2.000.000 evra na godišnjem nivou.

Podsetimo, minulog leta bivši trener Aleksandar Stanojević je na pripremama imao čak 37 igrača, a apsurdno je da su neke pozicije "prebukirane" (šestorica desnih bekova pod ugovorom, trojica levih, petorica zadnjih veznih...), a neke deficitarne (napadač, krilo).

(Telegraf.rs)