Srpski sudija dao dva žuta kartona igraču za 60 sekundi u Ligi Evrope: Radovao se tim kojeg je Zvezda izbacila

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Nikola Tomić

Fudbaleri Brage nisu uspeli da opravdaju ulogu favorita i da u svom "Kamenolomu" savladaju rivala Crvene zvezde iz kvalifikacija za Ligu šampiona, novreški Bode Glimt, a pošto su meč završili i sa desetoricom na teren, jer je srpski arbitar Nenad Minaković isključio Sikua Nijakatea zbog dva žuta kartona u 60 sekundi. Gol za pobedu gostiju na kraju je "pao" u 94. minutu meča - 1:2 (0:0).

Norvežani su se tako dodatno približili plasmanu u narednu fazu takmičenja, pošto već imaju sedam bodova iz tri kola, a danas su sva dešavanja viđena u drugom poluvremenu.

Imao je Minaković pune ruke posla, ali smo pre nego što je on stupio na scenu viđena i dva pogotka, prvo preko Evjena u 53. minutu za goste, da bi potom svoj šou imao Siku Nijakate.

On je prvo postigao gol za izjednačenje u 64. minutu meča, posle čega je zbog jako oštrog starta dobio prvi žuti karton samo dva minuta kasnije. No, to nije bilo sve... Isti igrač je samo 60 sekundi kasnije još jednom upisan u Minakovićevu beležnicu, pa je zbog povlačenja isključen sa meča i ostavio je saigrače na cedilu.

Usledila je velika drama u nadoknadi vremena, a Nilsen je lepim golom doneo velika tri boda Norvežanima na gostovanju na kojem se mnogi neće naigrati i to u 94. minutu utakmice.

Drugi meč doneo je potpuno ludilo, pošto je švedski Elfsborg prišao na korak od povratka protiv Galatasaraja, ali je turski tim ipak sačuvao svoja tri gola viška iz prvog poluvremena - 4:3 (3:0).

Već u 28. minutu Mauro Ikardi je postigao prvi gol za domaće na asistenciju Mertensa, da bi 11 minuta kasnije Peterson smestio loptu u svoju mrežu, a Jilmaz u 44. minutu povećao na 3:0. Svi su tada mislili da je ovaj meč rešen, ali ne i Šveđani.

Prvo je Hult u 53. minutu na asistenciju Hedlunda smanjio na 3:1, da bi 12 minuta kasnije Baidu sa penala došao do 3:2... Usledilo je ludih 10 minuta završnice, u 83. minutu je Akgun povećao na 4:2, Larson je zatim smanjio na 4:3 u drugom minutu nadoknade, a mogli smo da vidimo još jedan gol...

Međutim, u 95. minutu, Miči Batšuai je ubacio loptu u mrežu, ali je na kraju VAR procenio da je u pitanju bio ofsajd, pa je ovo bio spektakl od sedam, a ne od osam golova.

(Telegraf.rs)