Bizarno: Fudbalska ekipa nije izgubila cele sezone, imala gol razliku 78:0 i pored toga nije osvojila titulu!

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Marc Schueler / imago sportfotodienst / Profimedia

Prosto neverovatne vesti stižu iz Švedske, gde se uglavnom privode kraju svi fudbalski šampionati, koji su počeli negde sredinom marta. Naime, jedna ekipa nije uspela da osvoji titulu, čak iako je bila neporažena.

Sve se odigralo u švedskom četvrtom rangu kod dama, u okrugu severozapadnog Skonea, gde je ekipa Angelholma uspela da ostvari 15 pobeda uz tri remija i da pored toga čak za sve vreme trajanja prvenstva ne primi niti jedan jedini gol (!) uz gol-razliku 78:0.

Sa 48 bodova iz 18 utakmica, mnogi bi odmah pomislili da su oni apsolutni šampioni... Ali ne! Titulu je osvojio Ljungbihed, koji je imao 16 pobeda, jedan remi i jedan poraz za 49 bodova u zbiru.

Oni su imali gol-razliku 121:14, pa nisu bili tako "perfektni" kao svoji rivali, ali su na kraju uspeli da dođu do toliko željene promocije u treći rang takmičenja.

Naime, Angelholm je uspeo da pobedi Ljungbihed u 5. kolu sa 1:0, dok je u 16. kolu rezultat bio nerešen, ali to su bila jedina dva "kiksa" koji je upisala ekipa Ljunbiheda, dok je sa druge strane Angelholm imao još dva meča koja su završena 0:0, zbog čega je skliznuo na drugo mesto.

U Švedskoj opisuju ovo kao nešto "nikada viđeno" i zaista je pitanje da li se ovo ikada desilo, posebno bez primljenog gola. Recimo, u Premijer ligi je poslednji neporaženi tim koji je uzeo titulu bio Arsenal i to pre 20 godina u sezoni 2023/24.

(Telegraf.rs)