Ovo su šanse Zvezde da prođe grupnu fazu nakon poraza u Monaku: Samo u jednom slučaju se dogodio podvig...

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Nije uspela Crvena zvezda da upiše prvu pobedu u grupnoj fazi Ligi šampiona u aktuelnoj sezoni na gostovanju Monaku i novim porazom 5:1 ostala je u grupi od tri tima sa svim porazima.

Utisak je da je u nastavku meča fizička sprema presudila i kvalitet došao do izražaja, pa je čak i korektnih prvih pola sata palo u vodu. Sve to je dodatno uticalo na koeficijent Srbije i poražavajuće stanje nastalo usled eliminacije tri kluba u kvalifikacija i ulaska TSC-a u Ligu konferencije, ali bez trijumfa.

Dodatno, šanse crveno-belih da se domognu nekog od prva 24 mesta u ligaškom sistemu i nokaut faze LŠ su se dodatno snizile, i to najviše od početka takmičenja.

Superkompjuter je na osnovu 10.000 simulacija u pet odsto slučajeva šampiona Srbije video među 24, a samo u 0.01 odsto iliti tačno jednom slučaju među osam, što garantuje direktan ulazak u osminu finala.

To je faktički više od duplo manje šansi u odnosu na ono što se klubu predviđalo pred treće kolo, ali pred Zvezdom je još pet kola i nada. Neka procena je da je deset bodova garancija, a čak i manji učinak može biti. S obzirom da je u opticaju samo još petnaest jasno je koliko je sada situacija teška.

(Telegraf.rs)