Od srpskih klubova bolji timovi iz tzv. Kosova, Crne Gore, BiH: Poražavajuće stanje posle poraza Zvezde u LŠ

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Mileta Mirčetić

Ubedljiv poraz Crvene zvezde u Monaku (5:1) pokazao je gde otprilike stoje srpski klubovi u globalu u odnosu na evropski vrh, mada je to verovatno bilo jasno i ranije. Potvrda svega je pogled na tabelu sa koeficijentom od momenta kada smo dobili pet predstavnika u UEFA takmičenjima.

Srbija se nekako trenutno drži među dvadeset sa 23.675, tesno ispred Ukrajine, a stanje vrlo lako može da se promeni u skorijem periodu. Deluje više u negativnom smeru nego u pozitivnom.

Ako posmatramo samo aktuelni kampanju dolazimo do poražavajućih podataka, a to je da su ispred nas neke zemlje za koje smatramo da nisu baš u fudbalskom vrhu...

Svega 1.900 nacionalnih bodova ima srpski fudbal, a gro toga je donela Zvezda ulaskom u Ligu šampiona - čak 7.000 od 9.500 bodova, koji se dele sa brojem pet shodno broju predstavnika.

Primera radi od 26. mesta imamo redom zemlje kao što su Letonija, Bugarska, Irska, Crna Gora (do skoro i najgora u Evropi u generalnom plasmanu), Kazahstan, Island, Azerbejdžan, Ukrajina, tzv. Kosovo, Bosna i Hercegovina.

Jako blizu nas su Estonija, Moldavija, Gibraltar, Farska Ostrva... Sve to ide u prilog informaciji da je za nas verovatno bolje da imamo četiri predstavnika i ne više od toga...

(Telegraf.rs)