Istorijski klub prolazi kroz težak period: Najduža serija bez pobede u Evropi je okončana!

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Jednoj od najcrnjih serija u istoriji liga petice je došao kraj! Fudbaleri Las Palmasa porazili su Valensiju na "Mestalji" 3:2 i tako posle 23 utakmice u najvišem rangu došli do pobede!

Tog desetog februara ove godine posle trijumfa takođe protiv Valensije (2:0), ali na Kanarskim ostrvima, pristalice Las Palmasa su bile bezbrižne, ali je usledio niz od četrnaest okršaja do kraja kampanje bez slavlja, pa je opstanak jedva obezbeđen.

U novoj sezoni devet rundi je bilo potrebno klubu kako bi se konačno konsolidovao, pa je konačno isti protivnik poražen osam i po meseci kasnije, iako je delovalo da tako neće biti.

Već u 14. minutu je Pepelu bio strelac sa bele tačke nakon prekršaja Hosea Kampanje, a on je čini se, na kraju meča možda i potpisao kapitulaciju svoje ekipe.

U finišu poluvremena je najpre pripretio Fabio Silva golu domaćeg tima, a do istog je na kraju ipak došao Aleks Munjoz, što je bio pravi šok za navijače "slepih miševa", koji i ovako muku muče ove sezone.

Već u 54. minutu se Silva iskupio za svoj promašaj, a kada je Pepelu isključen u 70. minutu situacija je postala dosta jasnija. Alberto Moleiro je u 84. verovatno rešio pitanje pobednika, a samo nakratko je Sezar Tarega vratio nadu u nadoknadi, ali vremena više nije bilo.

Las Palmas je tako poslednje mesto na tabeli prepustio Valensiji, a oba tima imaju po šest bodova.

(Telegraf.rs)