Partizan je imao svog Firmina: Saldanja je nezaustavljiv, od njega bolje samo dete crno-belih

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Sedam mečeva i sedam golova za Mateusa Saldanju u Ferencvarošu. To je učinak fudbalera na kom je Partizan sigurno u nekom momentu mogao da zaradi i veću sumu novca od 3 miliona evra.

Nastavio je Brazilac da rešeta mreže u Mađarskoj, pa je tako u prvom startu u prvenstvu postigao gol već u 23. minutu u trijumfu ekipe protiv Fehervara 2:0. Osim njega u listu strelaca se upisao i Kadi Boržeš, a pohod na trijumf nije prekinulo čak ni isključenje Tosina Kehindea.

Saldanja sada u pet mečeva u ligi ima pet golova i nalazi se na deobi drugog mesta liste strelaca. Jedino je bolji Srbin, i to dete Partizana Matija Ljujić sa šest golova! Napadač trenutno nastupa za ekipu Ujpešta.

Doskorašnji špic Partizana ne samo da izgledom podseća na napadača saudijskog Al Ahlija i nekadašnju vedetu Liverpula Roberta Firmina, o čemu i ljudi koji nisu znali za Saldanju sada uveliko razglabaju po društvenim mrežama, već je i po učinku neko se može uporediti.

Mateus trenutno uživa veliku popularnost među navijačima i ne bi trebalo da nas čudi ako već narednog leta ostvari transfer karijere.

Ferencvaroš je trenutno na deobi prvog mesta sa 21 bodom, koliko ima i Puškaš Akademija, koja je odigrala jedan meč više.

(Telegraf.rs)