Saznajemo! Ljajić na putu da u Radnu komisiju Partizana dovede Predraga Mijatovića!

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Nikola Tomić

Sutrašnja Skupština Partizana trebalo bi da konačno pokrene proces velikih promena u rukovodećim strukturama kluba, koje će u prvi mah biti otelotvorene kroz Privremenu komisiju, zaduženu da u narednim mesecima stabilizuje klub, ali i pripremi izbore koji bi ustoličili Rasima Ljajića, njegov Upravni odbor i skupštinski saziv na čelo velikana iz Humske. U tom pogledu Ljajić, koji će biti na čelu pomenutog privremenog organa, prethodnih dana je intenzivno radio na angažovanju saradnika, a najzvučnije ime je svakako - bivši as crno-belih, Valensije, Real Madrida i Fjorentine - Predrag Mijatović, koji se početkom vikenda sastao sa budućim prvim čovekom kluba i pregovarao o mogućem angažovanju.

Sastanak je upriličen u restoranu "Franš" i Ljajić i Mijatović nisu bili jedini akteri, već su prisustvovali i takođe bivši asovi crno-belih - Zoran Bata Mirković, Gordan Petrić, ali i bivši košarkaš Partizana - Dejan Tomašević, koga za Mijatovića vezuje prijateljstvo i kumstvo.

Još uvek nema zvanične potvrde, ali sva je prilika da je Mijatović zainteresovan da pomogne, iako je poslovno i porodično vezan za Španiju. Međutim, ugled, kontakti i saveti nekadašnjeg sportskog direktora najvećeg kluba na svetu - Reala iz Madrida, bili bi od velikog značaja za Partizan kako u postavljanju novih temelja funkcionisanja, tako i generalno građenju imidža i ugleda kluba u međunarodnim institucijama.

Takođe, ideja Rasima Ljajića je da, pored Mijatovića, u Radnu komisiju uvrsti i pomenutog Zorana Batu Mirkovića, ali i Danka Lazovića, koji je pre mesec dana figurirao za mesto generalnog direktora, ali je ta odluka prolongirana, jer je Ljajić naprosto morao da prebrodi mnoge prepreke da bi uopšte došao u poziciju da kadrira.

Kao i u slučaju Mijatovića, među bivšim asovima, reprezentativcima, koji su pronosili slavu kluba na najbolji mogući način (pojedini kasnije i kao funkcioneri) postoji želja da pomognu Partizanu u teškom trenutku, neki od njih su dobrano i angažovani na svemu što se dešava, a već od sutra će biti jasnije u kom smeru plovi brod iz Humske.

Bilo bi dobro da, za početak, sa dna okeana, gde ga je poslao "mali remorker" Milorad Vučelić, bude izvučen na površinu, pa da sledeći koraci budu oporavljajući, smisleni i svrsishodni na svim nivoima...

(Telegraf.rs)