Sveci sa igračem manje zacementirali poziciju fenjeraša: Parada crvenih kartona u Premijer ligi

S. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Tanjug/AP

Subota je dan kada Premijer liga ima bogat program od ranog podneva do večeri, a danas, kao i svake nedelje, imali smo priliku da ispratimo veliki broj atraktivnih mečeva, od kojih nijedan nije završen bez golova.

Fudbaleri Totenhema otvorili su dan ubedljivom pobedom protiv Vest Hema od 4:1. Domaćini su golove postizali u 36, 52. i 60. minutu, a autogol je Areola postigao u 55. Čekićari su postigli jedini pogodak u 18. minutu i to za vođstvo koje su kasnije izgubili.

Ovo je bio prvi od tri meča u kom smo videli crvene kartone, pošto su danas sudije očigledno bile prilično darežljive.

Drugi meč na programu je bio između Fulama i Aston Vile, a pobednik je bio gost rezultatom 3:1. Domaćinima je prednost doneo Himenez u 5. minutu, da bi tu prednost izgubili četiri minuta kasnije kada je Rodžers izjednačio.

Usledio je preokret Votkinsovim golom u 59. minuti, da bi Diop postigao autogol i postavio konačni rezultat. Ovde su viđena dva crvena kartona, po jedan sa obe strane, a čak je Himenez imao priliku da sa bele tačke donese prednost u 27. minutu, ali je golman bio bolji.

Mančester junajted je savladao Brentford rezultatom 2:1, a strelci su bili Garnačo u 47. minuti, odnosnno Hojlund u 62. minuti utakmice. Pinok je doneo izjednačenje, ali gosti nisu bili dovoljno jaki da izdrže napade Crvenih đavola.

Njukasl i Brajton su odigrali još jedan meč u ovom osmom kolu Premijer lige, a gostujući tim je odneo pobedu minimalnim rezultatom golom Velbeka u 35. minutu.

Sautempton je doživeo još jedan poraz u ovoj sezoni, a krivac je sada bio gostujući Lester, koji je slavio rezultatom 3:2. Sveci su sa igračem manje primili golove u 64, 74, pa u 98. minutu utakmice, a precizni su bili Arčer u osmom i Aribo u 28. minutu.

Ipsvič je pored Njukasla bio jedini tim danas, koji nije postigao nijedan pogodak, dok je Everton na njihovom terenu ubacio dva komada. Ovaj meč je startovao 15 minuta kasnije pošto navijači nisu mogli da uđu na stadion na vreme zbog tehničkih problema.

Everton je poveo pogotkom Endiajea u 17. minutu meča, da bi povećali razliku na 2:0 u 40.

Preostalo je još da se odigra meč Bornmuta i Arsenala, koji počinje od 18:30 časova po našem vremenu, a prenos uživo ovog meča možete da gledate na kanalu Arena Sport Premium 1.

(Telegraf.rs)