Legenda italijanskog fudbala tvrdi: "Vlahović će postići 30 golova u sezoni!"

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Italijanska fudbalska legenda, Đanluka Zambrota, u razgovoru za "Gazeto delo Sport" istakao je ključne aspekte trenutne situacije u Seriji A, osvrnuvši se na svoje bivše klubove i aktuelnu borbu za skudeto.

Bivši desni bek Juventusa i Milana smatra da su Inter i Napoli najopasniji kandidati za titulu, ali da Juventus, pod vođstvom trenera Tijaga Mote, ima potencijal da se priključi trci.

- Inter je dominirao prošlosezonskom Serijom A, tako da je on tim koji treba pobediti. Ali Napoli je u vrhu i bez evropskih takmičenja može da se oporavi i bolje pripremi za mečeve. Juventus je blizu. Igrao je veoma dobro u Ligi šampiona, ali bi mogao bolje u Seriji A. Međutim, može da se bori da osvoji skudeto - rekao je Zambrota.

Posebno je pohvalio mladog stručnjaka Motu, sa kojim je delio teren u Barseloni, ocenivši ga kao hrabrog i inovativnog trenera, koji neustrašivo razvija svoje ideje.

- Juve je u totalnoj vanrednoj situaciji, a period je komplikovan sa sedam utakmica do sledeće pauze. Ali Mota je odličan trener. Igrao sam sa njim u Barseloni, a onda ga posetio kada je trenirao u Bolonji. On je mlad, ali ima sjajnu ličnost, ne plaši se da unapredi svoje ideje i izbore - dodaje Zambrota.

Takođe, optimističan je u vezi sa srpskim napadačem Dušanom Vlahovićem, za kojeg veruje da ima kapacitet da postigne čak 30 golova u sezoni, ako dobije odgovarajuću podršku na terenu.

- Nadam se i za njega i za Juve da će postići mnogo golova. U Lajpcigu u Ligi šampiona postigao je dva izvanredna pogotka, kao pravi napadač. Ima vrhunske kvalitete, onda mu treba vreme i upotrebljive lopte, mada ih i sam kreira. Ali da, može da postigne 25 do 30 golova - siguran je legendarni fudbaler.

(Telegraf.rs)