Vatrena Paula dominira hrvatskim fudbalom, iznenadiće vas čime se bavi: "Nije lako biti žena među fudbalerima"

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ime Paula Zbodulja našim navijačima verovatno ne znači puno, ali među hrvatskom fudbalskom publikom je već uveliko poznato.

Paula je dama u svetu muškog fudbala, a trenutno je posvećena fudbalskom klubu Istra koji nastupa u prvoj ligi Hrvatske, gde ima posebne zadatke.

Ona se bavi PR-om, te održava odnose kluba sa javnošću, a pored toga radi i novinarski, ali i posao na društvenim mrežama.

Pre oko sedam godina, 2017. godine radila je i kao novinarka jednog od najvećih portala u zemlji, da bi se kasnije odlučila na drugu karijernu trajektoriju.

Sada je od strane Lige dobila prestižnu nagradu - drugo mesto za posao kojim se bavi u Istri.

- Uvek na mestu, uvek aktivni, uvek aktuelni. Veliki plus je komunikacija sa pratiocima i drugim stranicama u komentarima i putem storija! Dnevno korišćenje storija sa treninga ili nekih medijskih aktivnosti, kako se ne bi nepotrebno koristio feed, još je jedan dodatni plus! - reči su Lige vezano za njen rad i rad kluba.

Osim toga, ranije je dala intervju za lokalni list "IstraIN", gde je pričala o tome kako je to biti žena u muškom fudbalu.

- Istina je da muškarci dominiraju svetom fudbala, ali u našim kancelarijama moram priznati da je odnos prilično izjednačen, što me zaista obradovalo. Van našeg radnog mesta, muškarci definitivno vode u fudbalu, jer im je to ipak najvažnija sporedna stvar na svetu. Nije uvek lako biti žena u svetu fudbala, ali zato je potrebno profilisati se, ostati čvrsta u svakoj nepoznatoj situaciji, koristiti pamet i ne plašiti se izraziti sopstveno mišljenje - izjavila je Paula.

(Telegraf.rs)