Barselona odbila ogromnu ponudu za Jamala: Da su prihvatili, postao bi najskuplji igrač na svetu

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Predsednik Barselone, Đoan Laporta, otkrio je zanimljivu informaciju u klupskom podkastu, navodeći da je klub ovog leta odbio ponudu od čak 250 miliona evra za jednog od svojih najtalentovanijih igrača, Lamina Jamala.

Vest je potvrdio i poznati fudbalski insajder Fabrizio Romano, koji je dodao da je ponuda stigla od PSŽ-a, i to pre nego što je zvanično počeo letnji prelazni rok.

Laporta nije skrivao divljenje prema mladom fudbaleru: "Kolika bi tek sada bila Jamalova vrednost, nakon što je osvojio Evropsko prvenstvo i postao jedan od najtraženijih igrača na svetu?" Sa samo 17 godina, Jamal je prošle sezone postao standardni član prvog tima Barselone i imao je ključnu ulogu u pohodu reprezentacije Španije na evropsku titulu.

Da je Barselona prihvatila ovu ogromnu ponudu, Jamal bi postao najskuplji fudbaler u istoriji. Trenutno taj rekord drži Nejmar, kojeg je PSG 2017. godine doveo iz Barselone za 222 miliona evra, aktivirajući otkupnu klauzulu.

Jamalov brz uspon i fantastične partije samo su dodatno učvrstili Barselonu u odluci da ga zadrži u svojim redovima, uprkos basnoslovnim sumama koje stižu sa svih strana.

(Telegraf.rs)